Άρχισαν τα όργανα! Εξώδικο Γιατρών Πάτρας κατά Λυκουρέντζου-Στουρνάρα για τις εφημερίες

  • Iatropedia
Η ασυνέπεια της κυβέρνησης να αποπληρώσει τις οφειλές της προς του νοσοκομειακούς δεν περνά πλέον χωρίς συνέπειες καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατέθεσε εξώδικο κατά των αρμόδιων υπουργών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Και ενώ οι περισσότεροι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας περίμεναν τις τελευταίες ημέρες να πληρωθούν έστω ένα τμήμα των οφειλών του ΕΣΥ, ξάφνου αντιλήφθηκαν ότι δεν κατατέθηκε ποτέ στη βουλή η τροπολογία για την απόδοση των δεδουλευμένων εφημεριών. Έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αποφάσισε να στείλει εξώδικο στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας Λυκουρέντζο και Οικονομικών Στουρνάρα επειδή φαινεται πως …ξέχασαν να καταθέσουν την επίμαχη τροπολογία.

Ειδικότερα στο εξώδικο του ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών αναφέρει: “Ο Σύλλογός μας, ενεργών ως εκπρόσωπος των μελών του ιατρών ενώπιον κάθε δημόσιας Αρχής, διαμαρτύρεται εντονότατα με την παρούσα για την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής της οφειλομένης αποζημίωσης των δεδουλευμένων τακτικών και προσθέτων εφημεριών. από τους ιατρούς που υπηρετούν στις δομές του ΕΣΥ”.

Οι γιατροί με το εξώδικό τους ζητούν να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα δεδομένου πως τίθεται πλέον θέμα βιοπορισμού τους. Και μάλιστα όπως σημειώνουν: “θεωρούμε ότι η εξακολουθητική και πλέον συστηματική αυτή άρνηση καταβολής των αμοιβών είναι παράνομη, αντισυνταγματική, συνιστά δε στην ουσία συστηματικό εξαναγκασμό των ιατρών ΕΣΥ σε παροχή εργασίας χωρίς αμοιβή, δηλαδή σε καταναγκαστική εργασία που ρητώς απαγορεύεται από το Σύνταγμα ενώ επιπλέον οδηγεί και σε αδικαιολόγητο πλουτισμό από την παροχή της εργασίας τους της συγκεκριμένης μορφής δεν αμείβεται”.

Με το εξώδικό του ο ιατρικός Σύλλογος Πατρών ξεκαθαρίζει ότι αν δεν καταβληθούν άμεσα τα χρήματα από τις εφημερίες θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.