Άρχισαν οι συγχωνεύσεις κλινικών! Λουκέτα στα νοσοκομεία του ΙΚΑ

  • Iatropedia
Άρχισαν τα ...όργανα και οι μεταφορές κλινικών από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Δείτε ποιες κλινικές μεταφέρονται και που

Κλινικές από τα δύο μεγάλα πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ το 1ο και το 7ο, μεταφέρονται άμεσα στο Σισμανόγλειο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» καθώς και στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας με τον τρόπο αυτό ενισχύονται τα μεγάλα νοσοκομεία τα οποία υποστηρίζουν ιατρικά τον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής. Εκτός αυτού από τη συγχώνευση αυτή εξοικονομούνται πόροι ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.

Οι κλινικές που μεταφέρονται είναι

Από το πρώην 1Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ στο Σισμανόγλειο και στο Ογκολογικό της Κηφισιάς πηγαίνουν οι: Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ, Α ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ, ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Από το πρώην 7Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ μεταφέρονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Κηφισιάς και στη Νέα Ιωνία: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ, Α&Β ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Το προσωπικό και οι γιατροί μεταφέρονται αντίστοιχα στα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Με βάση τους οικονομικούς υπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας:

«Βάζουν λουκέτο στα θεραπευτήρια», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι με την πρόεδρο των εργαζομένων του 7ου θεραπευτηρίου, Ρ. Σακκά να εκφράζει φόβους πως η μετακίνηση θα οδηγήσει σε απολύσεις προσωπικού. Έτσι, αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση έξω από το 7ο θεραπευτήριο, με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διαβεβαιώνει από την πλευρά του:»Ουδείς απολύεται, ουδείς χάνει τη δουλειά του. Καλούνται το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το διοικητικό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν των πολιτών, εκεί όπου το καθήκον τους ορίζει».

Βέβαια οι αντίστοιχες συγχωνεύσεις υα συνεχισθούν έως και το τέλος του έτους καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε: ««Είναι πράγματι το πρώτο κύμα (σ.σ.: συγχωνεύσεων) και ο νέος χάρτης υγείας θα μελετάται νομό-νομό με μεγάλη προσοχή, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», και συμπλήρωσε: «έχουμε χρονοδιάγραμμα να ολοκληρώσουμε τις συνενώσεις των κλινικών, καθώς και των νοσοκομειακών και διοικητικών τμημάτων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012».