Αποζημίωση σε εργαζόμενη επειδή έπεσε επάνω της… κλαδί δέντρου

  • Iatropedia
Το ποσό των 60.150 ευρώ εφάπαξ υποχρεούται να καταβάλει διοίκηση νοσοκομείου σε εργαζόμενη, επειδή η γυναίκα υπέστη σωματικό και ψυχολογικό τραυματισμό, όταν έπεσε πάνω της μεγάλο κλαδί δέντρου, το οποίο βρισκόταν στο προαύλιο του ιδρύματος.Κι όχι μόνον αυτό, αλλά το νοσοκομείο θα πρέπει να καταβάλλει στην γυναίκα επιπλέον της αποζημίωσης αυτής και 500 ευρώ κάθε μήνα έως του ποσού των 266.000 ευρώ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την αποζημίωση αποφάσισε τελεσίδικα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο απέρριψε την αίτηση του νοσοκομείου και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που ενέκρινε την καταβολή της αποζημίωσης στην παθούσα.

Το πρωτοφανές ατύχημα συνέβη όταν η γυναίκα έβγαινε από το κτίριο και λόγω του ισχυρού ανέμου, έσπασε ένα μεγάλο κλαδί Ευκαλύπτου το οποίο έπεσε πάνω της, προκαλώντας της κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι καθώς και κακώσεις στο κεφάλι. Το αποτέλεσμα ήταν η άτυχη γυναίκα να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση με τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας.

Το θύμα προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια που έκριναναν πρωτοδίκως ότι ο τραυματισμός οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχαν σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών. Είχε μάλιστα προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα των υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματος τους.