Αποτροπιασμός για την δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων των νοσοκομείων

  • Iatropedia
Σάλος και αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από την δέσμευση των ταμειακών αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος με την "πρόβλεψη" να κρατήσουν τα νοσοκομεία όσα χρήματα χρειάζονται μόνο για να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις του επόμενο 15ημέρου...

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του iatropedia από τις 21 Απριλίου.

Σήμερα την αντίδρασή τους για την κίνηση αυτή του υπουργείου Υγείας εξέφρασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Υγεία με αφορμή την συνάντηση των εκπροσώπων τους στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να συζητήσουν το άλλο μεγάλο θέμα, που αφορά το ΤΣΑΥ και τους μονοσυνταξιούχους.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση:

«Οι υγειονομικοί στηλιτεύουν την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει τα διαθέσιμά τους σε ειδικό Λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καταργώντας κάθε έννοια Διοικητικής και Οικονομικής αυτοτέλειας τους.
Οι σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων θα τεθούν ενώπιον των Αρμοδίων Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων.
Οι αποφάσεις αυτές με τις οποίες θα γίνει η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελούν εκτελεστές κανονιστικές διοικητικές πράξεις που θα προσβληθούν άμεσα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας».