Αποτρίχωση στην ευαίσθητη περιοχή: Γιατί ενέχει κινδύνους

  • Iatropedia
Η αποτρίχωση με κερί και γενικότερα η αφαίρεση κάθε τρίχας από το σώμα, ειδικά μεταξύ των γυναικών, είναι πλέον κάτι πολύ διαδεδομένο. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ολοκληρωτική αφαίρεση των τριχών είναι πολύ επιβλαβής και προκαλεί κίνδυνο για την υγεία.

“Το δέρμα υποφέρει πολύ κατά τη διάρκεια της αποτρίχωση. Όλα τα είδη αποτρίχωσης είναι βλαβερά. Το δέρμα γύρω από τα γεννητικά όργανα είναι ακόμα πιο ευαίσθητο. Η αφαίρεση της ηβικής τρίχας αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων, και σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και έρπητα, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων”, υποστηρίζει η διευθύντρια του κέντρου υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Emily Gibson.

Και προσθέτει: “Οι τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας έχουν τον σκοπό τους. Αποτελούν επί της ουσίας το 'στρώμα' που προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από βακτήρια. Η απομάκρυνση των τριχών ερεθίζει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των τριχοθυλακίων, αφήνοντας μικροσκοπικές ανοιχτές πληγές. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων και σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών”.

http://www.healthtipsportal.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η νέα τεχνική αποτρίχωσης που σαρώνει στις ΗΠΑ

Αποτρίχωση με κερί: Πώς θα την κάνετε λιγότερο επώδυνη