Αποστολή γιατρών του ΙΣΑ στη Γάζα- Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, να σπεύσουν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ καλεί να δηλώσουν συμμετοχή όσα μέλη του επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο πληθυσμός χρειάζεται ιατρική βοήθεια μετά το αιματοκύλισμα που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Να θυμίσουμε ότι 90 είναι οι καταμετρημένοι νεκροί από τις 30 Μαρτίου μέχρι χθες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτίθεται να διοργανώσει  άμεσα αποστολή με εθελοντές γιατρούς στη Λωρίδα της Γάζας  προκειμένου  να συμβάλλουν στην υγειονομική  φροντίδα των τραυματιών.  Η αποστολή -τα έξοδα της οποίας είναι καλυμμένα- θα κινηθεί σε ασφαλή σημεία της περιοχής στα οποία παρέχεται νοσοκομειακή φροντίδα στον πληθυσμό.

Ο ΙΣΑ καλεί όσα μέλη του επιθυμούν να λάβουν μέρος στην αποστολή και έχουν ειδικότητες  για τις οποίες υπάρχει άμεση ανάγκη (ορθοπεδικοί, χειρουργοί, αναισθησιολόγοι κ.τ.λ.) να δηλώσουν συμμετοχή στο isathens2@isathens.gr.

Θύματα

Μετά τις κηδείες των θυμάτων από τις συγκρούσεις της Δευτέρας, πολλοί Παλαιστίνιοι κινήθηκε και πάλι προς τα σύνορα με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν νέες συγκρούσεις. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων, 2 άτομα σκοτώθηκαν χθες από πυρά Ισραηλινού στρατιώτη και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Η πλευρά του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι 24 από τους 59 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν «τρομοκράτες», δηλαδή ήταν στρατιώτες της οργάνωσης Χαμάς. Σύμφωνα με νέο απολογισμό των αξιωματούχων του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 6 από τους συνολικά 59 νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων ένα βρέφος το οποίο εισέπνευσε δακρυγόνα. Από τους 2.700 τραυματίες, οι 1.360 σκοτώθηκαν από τα πυρά. Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε πάνω από 90 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του νέου κύματος διαμαρτυρίας που ξέσπασε στις 30 Μαρτίου.

  • H φωτογραφία είναι από την The Telegraph.