Αποσύρεται η εγκύκλιος για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÄÉÁÑÊÏÕÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÊÏÉÍÙÍÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ "ÅÑÑÉÊÏÓ ÍÔÕÍÁÍ" (EUROKINISSI // ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Στην απόσυρση της εγκυκλίου που υπεγράφη πριν λίγα 24ωρα, βάση της οποίας απελευθερώνεται η αδειοδότηση των ιατρείων αλλά και των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως τα πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα προχώρησε το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Απεσύρθη αλλά θα επανέλθει τα επόμενα 24ωρα με αλλαγές η εγκύκλιος που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών όλης της χώρας, καθώς δίνει το δικαίωμα ακόμη και σε μη γιατρούς να ανοίξουν μονάδες υγείας προσλαμβάνοντας γιατρούς ως υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να προχωρήσει σε διορθώσεις δεδομένου ότι η απόφαση – όπως υποστηρίζουν κύκλοι του περιβάλλοντος του- προωθήθηκε βιαστικά και μέσα σε ένα κλίμα έντονων πολιτικών διεργασιών.

Πάντως σημαντικό ρόλο στις αλλαγές φαίνεται ότι έπαιξαν και οι αντιδράσεις των ιατρικών συλλόγων που είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αλλά και να ξεκινήσουν κύκλο κινητοποιήσεων.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends