ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παρατηρητήριο Τιμών για τα βιοτεχνολογικά προϊόντα ελεύθερου εμπορίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Να ελέγξουν τις τιμές και στο ελεύθερο εμπόριο προσπαθούν από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τους εισαγωγής και πωλητές αυτών των προϊόντων. Και όχι μόνον αυτό: Θα τα τιμολογούν και σύμφωνα με τις 3 φθηνότερες τιμές της Ευρώπης!

Θα το δούμε και αυτό! Θα βάλουν Παρατηρητήριο Τιμών στην ελεύθερη, ιδιωτική πώληση των προϊόντων τα οποία πωλούν τα μέλη του ΣΕΙΒ εντός Ελλάδος όπως ακριβώς συμβαίνει με το Παρατηρητήριο για τα προϊόντα που πωλούνται στα δημόσια νοσοκομεία. Και ταυτόχρονα θα …προσπαθήσουν να τα τιμολογούν, να βάλουν δηλαδή ένα πλαφόν στην ανώτατη τιμή διάθεσής τους στην χώρα μας, που θα αποτελεί το ΜΟ των 3 χαμηλότερων τιμών της ΕΕ. Όπως γίνεται με τα φάρμακα!

Με την πληροφορία αυτή έφυγαν τα μέλη του ΣΕΙΒ από την τελευταία τους συνάντηση με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την Παρασκευή και ακόμα αναρωτιούνται… Ποιος θα καταγράφει από όλη την Ευρώπη όλα τα προϊόντα κάθε είδους και θα ξέρει ανά πάσα στιγμή ποιες είναι οι 3 φθηνότερες τιμές ώστε να βγαίνει ο μέσος όρος για την Ελλάδα;

Πότε θα γίνει αυτό και με ποια λογική βάζουν όρια στην ελεύθερη αγορά και διακίνηση προϊόντων;

Βασικά λογική δεν υπάρχει αλλά μόνο η φιλοσοφία του κρατισμού και της στοχοποίησης του επιχειρείν και του κέρδους. Αλλιώς ο δημόσιος τομέας θα ρύθμισε τα του «οίκου» του, και ο ιδιωτικός τα του δικού του οίκου.