ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Νεογνό με μηνιγγίτιδα στο «Αγία Σοφία»- Ψάχνουν και για κάτι άλλο…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το iatropedia μεταδίδει με κάθε επιφύλαξη την πληροφορία που έδωσαν πηγές του μέσα από το νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία" και αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε σήμερα κρούσμα χολέρας και μηνιγγίτιδας σε νεογνό. Ωστόσο η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Άννα Ζωηρού, με την οποία επικοινωνήσαμε, επιβεβαίωσε μεν την μηνιγγίτιδα και ότι κάνουν πολλές ακόμα εξετάσεις στο παιδί, αλλά δήλωσε κατηγορηματικά ότι "το παιδί έχει μηνιγγίτιδα αλλά η χολέρα δεν επιβεβαιώνεται. Υπάρχει κάτι αλλά είναι μη τοξινογόνο". Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι χολέρα αλλά όχι αυτή που μπορεί να προκαλέσει επιδημία όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Όπως μας εξήγησε λοιμοξιολόγος, τα μη τοξινογόνα στελέχη μπορεί να υπάρξουν αλλά δεν δημιουργούν σημαντικά προβλήματα υγείας... Άρα πιθανώς στην παρούσα περίπτωση και στην περίπτωση του "Έλενα" όλοι λένε αλήθεια!

Το βρέφος 13 ημερών -οικογένειας Ελλήνων- λέγεται ότι είναι κοριτσάκι με καταγωγή από την Εύβοια και γνωρίζουμε ότι γεννήθηκε στην Αθήνα στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα».

Όπως μας πληροφόρησαν, νοσηλεύεται στη Β΄ Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και πάσχει τόσο από μηνιγγίτιδα όσο και από κάτι άλλο που οι μεν πηγές μας φοβούνται ότι είναι χολέρα, η δε διοικήτρια όμως το αρνείται κατηγορηματικά και συστήνει να μην φοβούνται οι γονείς καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα… Πάντως, πληροφορίες του Iatropedia αναφέρουν ότι τόσο η μητέρα όσο και το μεγαλύτερο παιδί της νοσηλεύονται επίσης χωρίς να είμαστε σε θέση να πούμε ποιο είναι το πρόβλημα!

Μηνιγγίτιδα και χολέρα

Η μηνιγγίτιδα είναι κάτι σπάνιο μεν αλλά πιθανό σε ανεμβολίαστα νεογνά, με την έννοια ότι έχει ξανασυμβεί και συμβαίνει παντού στο κόσμο. Η χολέρα όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα τοξινογόνα και να προκαλεί κρούσματα. Ούτε στο πίσω μέρος του μυαλού των λοιμοξιολόγων και των λοιπών γιατρών υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

 Η περίπτωση του «Έλενα»

Να θυμίσουμε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε καθησυχαστικό για τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για εντοπισμού του βακτηριδίου δονάκιο χολέρας σε λιμνάζοντα νερά του υπογείου του Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου». Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ του iatropedia. Επίσης τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσης που έκανε το ΚΕΔΥ τα οποία ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα και μετέδωσε το iatropedia, –διαβάστε εδώ– ήταν εξίσου αρνητικά.

Είναι να απορεί κάποιος

Τι συμβαίνει λοιπόν; Αν αληθεύουν οι καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία μας, τίθεται σοβαρό ζήτημα Δημόσιας Υγείας, αλλά και πολιτικό ζήτημα. Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που πραγματικά το μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη και διατηρώντας την ελπίδα ότι θα μας διαψεύσουν οι αρμόδιοι με στοιχεία. Σημαντικό θεωρούμε να βγουν και να εξηγήσουν στο κόσμο οι ειδικοί τι σημαίνει τοξινογόνα και μη βακτήρια ώστε να λήξει αυτό το δύσκολο θέμα των τελευταίων ημερών.