Αποκάλυψη: Τρελός χορός εκατομμυρίων στις Γραμματείες Υγείας του ΙΚΑ! Δείτε τα ποσά

  • Iatropedia
Μπορεί το ΙΚΑ να διέθετε κάποτε άπειρο προσωπικό, αλλά αυτό δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Ιδιωτικές εταιρείες εκλήθησαν να παραχωρήσουν υπαλλήλους, με το αζημίωτο βέβαια, προκειμένου να στηριχθούν οι Γραμματείες όπου κλείνονται δια ζώσεις τα ραντεβού με τους γιατρούς. Σήμερα που οι μονάδες υγείας έχουν μεταφερθεί στον ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός θα τις στελεχώσει και πάλι μέσω ιδιωτικών εταιρειών. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται μάλιστα ο σχετικός διαγωνισμός. Δείτε τα ποσά που δόθηκαν όταν ο τομέας της Υγείας καταρρέει όπως και τα Ταμεία.

Αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τις τσέπες των Ελλήνων ασφαλισμένων για να καταλήξουν στις τσέπες εταιρειών οι οποίες παραχωρούσαν επί σειρά ετών υπαλλήλους για να στελεχωθούν οι Γραμματείες των μονάδων υγείας του ΙΚΑ όπου οι ασθενείς κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς, χωρίς να μεσολαβούν τηλεφωνικοί αριθμοί.

Οι μονάδες υγείας του ΙΚΑ που πέρασαν πια στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουν αντίστοιχη εικόνα καθώς είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για το ποια εταιρεία θα αναλάβει ακριβώς την ίδια υπηρεσία. Η διαφορά είναι ότι πλέον θα πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Το 2006 ο διαγωνισμός που είχε γίνει υποχρέωνε το ΙΚΑ να δίνει ετησίως 11,5 εκατ. ευρώ.

Και επειδή ο διαγωνισμός έληγε το 2007, προκηρύχθηκε νέος. Και έως ότου ολοκληρωθεί αυτός, έγινε μια πρόχειρη διαπραγμάτευση, που κατέληξε ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να δίνει κοντά στα 5,9 εκατ. ευρώ για τρεις μήνες!

Ακολουθεί και πάλι ανοικτός διαγωνισμός τ0 2008 που έκλεισε κοντά στα 12 εκατ. ευρώ.

Το 2009 ο διαγωνισμός βγάζει ένα χαράτσι για 9 μήνες κοντά στα 12,5 εκατ. ευρώ.

Και επειδή… ξανά μανά ο διαγωνισμός λήγει το 2012, κατοχυρώνεται τον Ιούνιο του 2010 στα 7,6 εκατ. ευρώ για μόλις 5 μήνες. Ο συγκεκριμένος κρίνεται εξωσυμβατικός αλλά η υπόθεση μάλλον τακτοποιείται γρήγορα με ειδικό άρθρο κατά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ (Μάρτιος 2011 άρθρο 73).

Έτσι και σήμερα που όλες οι μονάδες υγείας του ΙΚΑ πέρασαν στον ΕΟΠΥΥ, άλλος ένας διαγωνισμός αντίστοιχος είναι σε εξέλιξη, ανεξάρτητος από αυτόν που κατοχύρωσε τις τηλεφωνικές εταιρείες για τα ραντεβού με τους γιατρούς.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 15 μέρες ώστε η εταιρεία που θα κερδίσει αυτή τη νέα …μάχη να παράσχει περίπου 400 άτομα για όλη τη χώρα, σε περίπου 104 γραμματείες.

Πόσα θα πληρώσουμε αυτή τη φορά; Άγνωστο…

Δήμητρα Ευθυμιάδου