Αποκάλυψη: μισθοί πρόκληση 18.000 ευρώ το μήνα στο Ντυνάν!

  • Iatropedia
Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί καταρρέει οικονομικά το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και αφήνει απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους.

Μεγαλοστελέχη επί σειρά ετών λάμβαναν υπέρογκους μισθούς κάνοντας τα …οικονομικά θεμέλια του νοσοκομείου να τρίζουν.

Ακόμη και σήμερα όμως ελάχιστα έχουν μειωθεί ορισμένοι μισθοί που αποτελούν πρόκληση εν μέσω κρίσης.

Τι αποκαλύπτει ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του νοσοκομείου για τα στελέχη με τους παχυλούς μισθούς. Ποιοι έπαιρναν και παίρνουν μισθούς πρόκληση!

Ο καθηγητής οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος που είχε κληθεί πριν λίγο καιρό να «αναστήσει» το Ερρίκος Ντυνάν, πήρε άρον άρον τα πράγματά του και αποχώρησε αφού είδε ότι ορισμένα πράγματα μάλλον δεν αλλάζουν.

Η οικονομική ανάκαμψη του Ερρίκος Ντυνάν αποτελεί έναν άλυτο γρίφο αφού οι σπατάλες το έχουν γονατίσει.

Όπως σημειώνει στο iatropedia.gr ο κ.Λιαρόπουλος: «δεν υπάρχει σωτηρία για το νοσοκομείο εκτός κι αν γίνει μια ένεση ρευστού με τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας στην οποία θα μετέχει και ξένος επενδυτής. Ο επενδυτής θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ για να σωθεί το Ντυνάν, να αποπληρώσει τα χρέη του και να γίνει εκσυγχρονισμός τους εξοπλισμού».

Ο καθηγητής κ.Λιαρόπουλος δε διστάζει να μιλήσει ανοικτά και για τους υπέρογκους μισθούς που λαμβάνουν ορισμένοι: «Θεωρώ αυτονόητη την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του μισθολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις που έχω υποβάλει, που σε μικρό βαθμό άρχισαν να υλοποιούνται.

Θα πρέπει να αποφεύγονται εξωφρενικές περιπτώσεις όπως γνωστής καθηγήτριας η οποία όχι μόνο εισέπραττε εξωφρενικές αμοιβές, για έργο που δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει αλλά επιμένει και στην αποζημίωσή της. Εκτός αυτού υπάρχουν και μισθοί 18.000 ευρώ (!) όπως της αποχωρήσασας γενικής διευθύντριας…».

Μέχρι στιγμής πάντως παρά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις σπατάλες στο Ερρίκος Ντυνάν, η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις ή απαντήσεις.