Αποκάλυψη iatropedia: 105 ελληνίδες με επικίνδυνες σιλικόνες στήθους!

  • Iatropedia
Ακατάλληλες σιλικόνες στήθους της εταιρείας PIP έχουν τοποθετηθεί σε 105 ελληνίδες και οι περισσότερες δεν το γνωρίζουν. Ποιες πρέπει να τις αφαιρέσουν και ποιος θα πληρώσει τα …σπασμένα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές μετά από έρευνα τόσο στα αρχεία της γαλλικής εταιρείας PIP, όσο και σε συνεννόηση με πλαστικούς χειρουργούς, έχουν εντοπίσει ακριβώς τις γυναίκες στις οποίες εμφυτεύθηκαν τα ύποπτα υλικά.

Τα ονόματα των γυναικών βρίσκονται ήδη στα συρτάρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό έως ότου ενημερωθούν οι ίδιες οι ενδιαφερόμενες.

Άλλωστε πολλές εξ αυτών δεν το γνωρίζουν γι αυτό και ξεκινά ειδική διεργασία ενημέρωσης των πλαστικών χειρουργών, των ειδικών ιατρείων αλλά και των νοσοκομείων στα οποία εμφυτεύθηκαν οι ακατάλληλες σιλικόνες της γαλλικής εταιρείας.

Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας με επείγουσα εγκύκλιό του στις περιφέρειες υγείας δίνει εντολή να ενημερωθούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν κλινικές πλαστικής χειρουργικής αλλά και ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία που είχαν χρησιμοποιήσει το προϊόν.

Στη συνέχεια οι γιατροί θα αναλάβουν να πληροφορήσουν μία προς μία και τις 105 ελληνίδες που έχουν στο στήθος τους τις ύποπτες σιλικόνες ώστε να παρακολουθούνται ιατρικά στενά το επόμενο διάστημα.

Σε περίπτωση που χρειασθεί να αφαιρεθούν, είτε γιατί το επιθυμούν οι ίδιες είτε γιατί το επιβάλλουν οι ιατρικές εξετάσεις, η διαδικασία θα γίνει άμεσα.

Σε ότι αφορά στα έξοδα αφαίρεσης, αν η επέμβαση είχε γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο, πράγμα καθόλου απίθανο καθώς πραγματοποιούνται ανάλογες επεμβάσεις, τότε τα έξοδα θα καλυφθούν από τα ταμεία του υπουργείου Υγείας. Αν η εμφύτευση έγινε σε ιδιωτικό ιατρείο ή ιδιωτική κλινική τότε θα πρέπει να γίνει συνεννόηση καθώς είτε θα καλυφθούν τα έξοδα από το γιατρό και την κλινική ή το βάρος θα υποχρεωθεί να αναλάβει η ίδια η ασθενής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

τσουνάμι ο πανικός σε ολόκληρο τον κόσμο για τις σιλικόνες

ΕΟΦ : στον γιατρό σας για τις σιλικόνες στο στήθος

πρόεδρος ΕΟΦ στο iatropedia: «εμφυτεύτηκαν και σε ελληνίδες ύποπτες σιλικόνες στήθους

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του ΜΑΣΤΟΥ στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia