Αποφασίζουν αύριο οι φαρμακοποιοί για κινητοποιήσεις! Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

  • Iatropedia
Στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Εμείς θα συνεχίσουμε δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής δυσαρεστημένος για τη μη καταβολή των παλαιότερων χρεών. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού. Οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Την πρόθεσή του να συνεχισθεί η μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εκφράζει για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), εκτός και αν αποδειχθεί ότι το υπουργείο θα πληρώσει έστω και ένα μικρό τμήμα των παλαιότερων οφειλών.

Ποιος φταίει για την κρίση μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών; Κατά τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστα Λουράντο ευθύνονται η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο Κ. Λουράντος ξεκαθάρισε πως ο ΦΣΑ θα επιμείνει σε επ’ αόριστον συνέχιση της άρσης της πίστωσης, θέση που θα εκφράσει και στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αύριο Σάββατο.

Ωστόσο, διευκρινίζει πως οι Φαρμακοποιοί είναι διατεθειμένοι να επαναξιολογήσουν τη στάση τους εάν αποπληρωθούν ένα σοβαρό ποσό από τα παλαιότερα χρέη και αν λάβουν μια ρεαλιστική, δόκιμη και αποδεδειγμένη λύση για την αποπληρωμή, εγκαίρως, των τρεχουσών οφειλών για όλο το 2012.

Δήμητρα Ευθυμιάδου