Από τον ΕΟΠΥΥ χρήματα υπάρχουν μόνο για τους φαρμακοποιούς

  • Iatropedia
Μόνο οι φαρμακοποιοί πληρώνονται πριν από το Πάσχα από τον υποχρηματοδοτημένο ΕΟΠΥΥ. Οι υπόλοιποι πάροχοι πρέπει να περιμένουν την τακτική χρηματοδότηση του Οργανισμού από το Λογιστήριο του Κράτους που δεν... "άργησε μια μέρα" αλλά ένα μήνα!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα έσοδα του Οργανισμού προέρχονται από δύο πηγές: Τον κρατικό προϋπολογισμό, και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Καθώς όμως το κράτος… καθυστερεί και οι κλάδοι σύνταξης αργούν να αποδώσουν τα προβλεπόμενα στον κλάδο Υγείας, το ταμείο του ΕΟΠΥΥ είναι μείον! Χθες και σήμερα έφτασαν κάποια χρήματα αλλά δυστυχώς δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών του Οργανισμού.

Η κρατική επιχορήγηση είναι μειωμένη φέτος κατά 107 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 526 εκατ. ευρώ (αντί 633 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014).

Σήμερα ο Οργανισμός παρουσιάζει 43 εκατ. ευρώ έλλειμμα καθώς δεν έχει εισπράξει τα δέοντα από τους ασφαλιστικούς φορείς αλλά ούτε και την κρατική χρηματοδότηση που του οφείλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γεγονός που κανονικά έπρεπε να γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Τα 43 εκατ. ευρώ πάντως αναμένονται από μέρα σε μέρα και κάποιοι ελπίζουν ότι θα πληρωθούν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη. Δηλαδή σε μια εβδομάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιχνίδι εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ με τα παλιά χρέη! Καταγγελίες σοκ από τους εργαζόμενους