Από το μέλλον: Το “έξυπνο πιάτο” θα ξέρει ακριβώς τι τρώτε

  • Iatropedia
Σε έναν κόσμο όπου μπορείτε να παραγγείλετε ό,τι θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν είναι αναμενόμενο η τεχνολογία να έφτανε στο σημείο να μπορεί να παρακολουθεί πλήρως τι τρώτε;

Γνωρίστε το SmartPlate. Πρόκειται για ένα “έξυπνο πιάτο”, το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως που συνδέεται μέσω Wi-Fi και Bluetooth με το κινητό σας τηλέφωνο ή τις άλλες “έξυπνες” συσκευές σας και καταγράφει όλα όσα καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, κάνοντας παράλληλα κρίσεις και παρατηρήσεις για τις αλλαγές που χρειάζεστε στη διατροφή σας.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το SmartPlate διαθέτει αισθητήρες αναγνώρισης των τροφών που βάζετε σε αυτό μαζί με αισθητήρες βάρους για να προσδιορίσει και να καταγράψει τα πάντα.

Έχει διάμετρο 25 εκατοστά και η αρχική τιμή με την οποία θα βγει στην αγορά της Αμερικής μέσα στο 2016 θα είναι τα $199. Είναι χωρισμένο σε τρία πλαίσια με τρεις επιμέρους μικροκάμερες.

Όταν συνδέεται σε μια κινητή συσκευή, η εφαρμογή του SmartPlate θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που αποστέλλονται από το πιάτο για να υπολογίσει το τι ακριβώς τρώει ο χρήστης και θα κρατήσει σχετικό αρχείο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αρχίζει επίσης να παρέχει διατροφικές συστάσεις στον χρήστη.

http://www.cnbc.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή

Έξυπνο αδυνάτισμα