Από τα Κέντρα Υγείας στο ΠΕΔΥ! Άρον άρον μεταφορά γιατρών για να καλυφθούν τα κενά

  • Iatropedia
Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων και των γιατρών προκαλεί η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μεταφέρει άρον άρον γιατρούς από τα ήδη απογυμνωμένα Κέντρα Υγείας στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Γυμνό αποδεικνύεται το ΠΕΔΥ του Άδωνι Γεωργιάδη από προσωπικό. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καταδείξει ο υπουργός υγείας ότι ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του για άνοιγμα των Πολυϊατρείων δανείζεται ιατρικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας. Αποτέλεσμα είναι να μένουν στον αέρα τα Κέντρα Υγείας τα οποία καλύπτουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και τα οποία ούτως ή αλλως δε διέθεταν το απαραίτητο προσωπικό.

Ενδεικτική είναι η απόφαση του υποδιοικητής της 2 ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσου με απόφαση του που κοινοποιεί στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας καθιστά σαφές ότι θα πρέπει σε καθημερινή βάση να μετακινείται ένας γιατρός παθολόγος από το Κέντρο υγείας Σαλαμίνας στο ΠΕΔΥ Σαλαμίνας για την κάλυψη του πρωινού ωραρίου λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Άλλωστε οι δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν και η εντολή Σαμαρά προς τους υπουργούς τους είναι «κλείστε εδώ και τώρα τα ανοικτά μέτωπα»!

Στο πλαίσιο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης για να μην ''διαιωνίζεται'' η εικόνα των άδειων πολυϊατρείων αφού κανένας ασφαλισμένος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί επαρκώς φαίνεται ότι ανακάλυψε τα Κέντρα Υγείας τα οποία σε αυτή την φάση φαίνεται ότι αποτελούν δεξαμενή προσωπικού για το ΠΕΔΥ.

Άσχετα αν με τον τρόπο αυτό απογυμνώνονται τα κέντρα τα οποία ούτως ή άλλως υπολειτουργούσαν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Διαβάστε τι αναφέρει στο έγγραφό του ο υποδιοικητής

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) δια στόματος του προέδρου τους Δημήτρη Βαρνάβα: «Η παταγώδης αποτυχία του ΠΕΔΥ είναι δεδομένη και οι αντιδράσεις των ασθενών διογκώνονται μέρα τη μέρα. Προκειμένου λοιπόν να συγκαλυφθεί η πολλοστή αποτυχία του υπουργού Υγείας εκπονείται τις τελευταίες ημέρες σχέδιο μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της χώρας στις μονάδες του ΠΕΔΥ, ώστε εν όψει εκλογών να δοθεί η αίσθηση ότι τα προβλήματα επιλύονται».

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ.Βαρνάβας

Και συνεχίζει ο κ.Βαρνάβας: «Οι μετακινήσεις αυτές γίνονται με προφορικές εντολές και πιέσεις των Διοικητών ΥΠΕ και όπου δεν ευδοκιμήσουν τότε επιστρατεύονται έγγραφες εντολές, όπως συνέβη στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας.

Ένα είναι βέβαιο: μετά τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα διαλύσουν και τα Κέντρα Υγείας.

Καλούμε τους συναδέλφους των Κέντρων Υγείας να αρνούνται να μετακινηθούν με προφορικές εντολές και σε τυχόν έγγραφη εντολή μετακίνησης να προβάλλουν αιτιολογημένα τις αντιρρήσεις τους ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους δήμους και τους φορείς της περιοχής, τις Ενώσεις Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ.

Ήδη έχει ζητηθεί από τη νομική μας υπηρεσία να συνταχθεί και να αποσταλεί εξώδικο της ΟΕΝΓΕ προς όλες τις ΥΠΕ για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον «αέρα» 3 μεγάλα νοσοκομεία: Λουκέτα σε κλινικές-εφημερίες! Μεταφέρονται ασθενείς

Σε αναβρασμό οι φαρμακοποιοί για το «κούρεμα» του κέρδους! Τι ετοιμάζει ο κλάδος

Τι φέρνει η κατάργηση του πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων! Ο πονοκέφαλος Άδωνι

Σε διαθεσιμότητα από 9 Απριλίου οι οδηγοί των νοσοκομείων!