Από μέσα Ιανουαρίου κι …αν, το «παράλληλο πρόγραμμα» που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι μαζί με το μνημόνιο, θα μας έφερνε και ένα παράλληλο πρόγραμμα με μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες στους πιο ευαίσθητους τομείς της καθημερινότητας: Δημόσια Υγεία, ανασφάλιστοι, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας... Αλλά οι δανειστές μας, "τράβηξαν" το αφτί στην κυβέρνηση καθώς κανένα από τα μέτρα που προσπάθησε να περάσει με το πολυνομοσχέδιο δεν ήταν κοστολογημένο!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το iatropedia είχε παρουσιάσει αναλυτικά τα μέτρα για την Υγεία που περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο απεσύρθη άρον- άρον χθες το μεσημέρι δίνοντας άλλο ένα «χαστούκι» στην κυβέρνηση. Η επίσημη ανακοίνωση που μεταδόθηκε και μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ βέβαια, ανέφερε ότι για την απόσυρση του σχεδίου νόμου «φταίνε» οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά είναι γνωστά τα τεκταινόμενα χθες στις Βρυξέλλες.

Και μέλη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι θα γίνει η κοστολόγηση και τον Ιανουάριο θα επανέλθει στην Βουλή κοστολογημένο και βελτιωμένο.

Πάντως, για τους ανασφάλιστους υπάρχουν προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες απλά διεύρυνε η νέα διάταξη ενώ για όλα τα υπόλοιπα που προέβλεπε, πρέπει πρώτα να γίνουν κοστολογήσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η έκθεση του ΓΛΚ περιέλαμβανε δυστυχώς κοστολογήσεις μόνο για ένα μέρος των μέτρων και όχι για όλα, και έτσι κάποιοι διέρρεαν από την αρχή της εβδομάδας ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα…