Απίστευτο βίντεο: Μωρό «τραγουδάει» μέσα στην κοιλιά της μητέρας του!

  • Iatropedia
Τα αγέννητα μωρά είναι σε θέση να διακρίνουν ήχους μέσα στην μήτρα μετά από μόλις 16 εβδομάδες κύησης, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Ultrasound.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Marques στη Βαρκελώνη, κατέγραψαν σε βίντεο το πώς ένα έμβρυο είναι σε θέση να ανιχνεύσει ήχους, και επιπλέον, να ανταποκριθεί σε αυτούς κουνώντας τα χείλη, το στόμα και τη γλώσσα του!

Είναι γνωστό ότι το αυτί ενός αγέννητου μωρού έχει αναπτυχθεί πλήρως από την 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Όμως, μέχρι τώρα οι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι ένα έμβρυο μπορεί να ακούσει πριν από την 18η εβδομάδα το νωρίτερο και πως αυτό είναι κάτι που συνήθως συμβαίνει κάπου στις 26 εβδομάδες κύησης.

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Marisa Lopez-Teijon, υποστηρίζει ότι, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, ένα έμβρυο ανταποκρίνεται σε μουσική που κατευθύνεται εστιασμένα στην κοιλιά και την μήτρα της μητέρας, κουνώντας το στόμα και την γλώσσα του, “σας να προσπαθεί να μιλήσει ή να τραγουδήσει”.

Ενώ το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει για πρώτη φορά ότι τα έμβρυα ακούν ήδη από τις 16 εβδομάδες κύησης, η συγκεκριμένη μελέτη έχει και ευρύτερες εφαρμογές.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι αυτή η μέθοδος (της εστιασμένης μουσικής προς το έμβρυο) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκλείσει την πιθανότητα κώφωσης από πολύ πρώιμο στάδιο. Η μουσική διεγείρει το τμήμα του εγκεφάλου που εμπλέκεται στην επικοινωνία, και όταν με το άκουσμα του ήχου το έμβρυο αντιδρά με κινήσεις “φωνητικής έκφρασης”, τότε αυτό είναι το στάδιο πριν από το τραγούδι και την ομιλία.

http://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθυστέρηση: Πότε δεν είναι σημάδι εγκυμοσύνης

Η μουσική βοηθάει τον ασθενή τόσο την ώρα μιας επέμβασης όσο και στην ανάρρωση