Απίστευτο: Κόβουν και τις φυσικοθεραπείες από τους χρονίως πάσχοντες!

  • Iatropedia
Τελειωμό δεν έχουν οι περικοπές στις παροχές Υγείας καθώς ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ κόβει ακόμη και τις φυσικοθεραπείες από χρονίως πάσχοντες όπως στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα τεχνάσματα που εφευρέθηκαν για να περισταλούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ άρον άρον, είναι τουλάχιστον ευφάνταστα. Πλέον με διαδικασίες εξπρές και με διάφορα τρικ ψαλιδίζουν και τις παροχές σε φυσικοθεραπείες σε χρονίως πάσχοντες.

Είναι ενδεικτικό ότι στο άρθρο 14 του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι με ΚΕΚ, σκλήρυνση κατά πλάκας, περιφερικές νευροπάθειες, νόσους του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, πρέπει να μην έχουν νοσηλευτεί σε κλινική αποκατάστασης Νοσοκομείου ή σε Κέντρο Αποκατάστασης και να μην έχουν κάνει κανένα πρόγραμμα αποκατάστασης, προκειμένου να δικαιούνται αποζημίωση για τις φυσικοθεραπείες τους.

Ταυτόχρονα, ορίζεται χρονικό περιθώριο ενός 3μήνου από τη διάγνωση, μέσα στο οποίο πρέπει να παραπέμπεται ο ασφαλισμένος για φυσικοθεραπεία. Αυτό σημαίνει πως αν περάσουν 3 μήνες από την πρώτη διάγνωση χωρίς αίτημα παραπομπής, τότε ο ασφαλισμένος θεωρείται «χρόνιο περιστατικό» και δε δικαιούται φυσικοθεραπεία»

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γιατρών καθώς όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργος Πατούλης: «η επιχειρούμενη τροποποίηση του Κανονισμού βασίζεται μόνο σε οικονομίες κλίμακος, που καταρρακώνουν κάθε είδους «ισότιμης προσβασιμότητας» των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας».