Απίστευτο: Κόβουν ακόμη και κρεβάτια εντατικής από τα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Την ώρα που καθημερινά περίπου 20 με 30 άτομα αναζητούν κρεβάτι μονάδας εντατικής θεραπείας και χρειάζονται ακόμη και μέσον για να το βρουν, τα νέο οργανογράμματα των νοσοκομείων κόβουν από το χάρτη του ΕΣΥ ακόμη και κρεβάτια εντατικής θεραπείες για λόγους οικονομίας.

Το νέο τοπίο που επιχειρείται να διαμορφωθεί στο ΕΣΥ σίγουρα δε θα θυμίζει τίποτα αυτό του παρελθόντος.

Τα νέα οργανογράμματα των Νοσοκομείων περιλαμβάνουν μειώσεις κρεβατιών, τμημάτων και κλινικών γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και όλων των εργαζομένων στο σύστημα υγείας.

Από τα πιο τραγικά όμως είναι ότι κόβουν ακόμη και κρεβάτια εντατικής τη στιγμή που το σύστημα ήδη στερείται πολλά. Ενδεικτική η περίπτωση του Νοσοκομείου Ρόδου όπου ψαλιδίζονται κατά 30% οι κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Τα νέα οργανογράμματα είναι πέραν πάσης αμφιβολίας κατασκευασμένα με σκοπό την εκ βάθρων διάλυση των δημόσιων Νοσοκομείων.

Τα οργανογράμματα αυτά διαγράφουν Τμήματα και Μονάδες που λειτουργούν, ελαττώνουν νοσηλευτικά κρεβάτια, καταργούν Τμήματα Προμηθειών, με προφανή σκοπό να αναθέσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες σε ιδιώτες.

Μάλιστα στην περίπτωση του Νοσοκομείου Ρόδου φτάνουν στο εγκληματικό σημείο να ελαττώνουν κατά 30% τα λειτουργούντα κρεβάτια ΜΕΘ, όταν είναι γνωστό πως χιλιάδες βαριά ασθενείς αδυνατούν να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χάνοντας τη ζωή τους».

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ζητά να αποσυρθούν άμεσα σημειώνοντας: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθούν άμεσα και συλλήβδην όλα τα δημοσιευμένα οργανογράμματα και να συζητηθούν τυχόν αλλαγές μόνον όταν ολοκληρωθεί ένας αξιόπιστος χάρτης υγείας, ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες υγείας κάθε περιοχής και οι διαθέσιμες υποδομές στο δημόσιο σύστημα υγείας».