Απίστευτο: Έκοψαν παιδικούς σταθμούς για να κάνουν…δεξιώσεις! Το πάρτι του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Απίστευτο και όμως ...μνημονιακό. Την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα αποφασίζουν για περαιτέρω περικοπές στις παροχές του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους, κάποιοι σκέφτηκαν να κόψουν κονδύλια από τους παιδικούς σταθμούς για να κάνουν ...δεξιώσεις. Πόσα χρήματα κόπηκαν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ο ΕΟΠΥΥ κούρεψε δαπάνες από τους παιδικούς σταθμούς των ασφαλισμένων για να χορηγήσει δεξιώσεις και φιλοξενίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διοίκηση του χρεωκοπημένου ΕΟΠΥΥ – συνεπικουρούμενη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας- δε δίστασε να «κουρέψει» χρήματα που προορίζονται για την κοινωνική πρόνοια και να τα προωθήσει σε κοσμικά γεγονότα, ταξίδια προσωπικού για εκπαίδευση και ταξίδια αγνώστου προορισμού. Όλα αυτά μάλιστα όταν μετά από παραινέσεις της τρόικα ετοιμάζονται και άλλες περικοπές σε παροχές επειδή τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεφύγει.

Στο έγγραφο που παρουσιάζει η «Ελευθεροτυπία» φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αρμόδιοι …τσεκουρώνουν απαραίτητες δαπάνες για τους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους για να μεταφέρουν τα κονδύλια σε άλλους πιο …ενδιαφέροντες για τη διοίκηση τομείς κοσμικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο έγγραφο, για να αυξηθούν οι δαπάνες «δεξιώσεων και φιλοξενίας», «Οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση», «Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» μειώνονται τα αντίστοιχα ποσά από: «Λοιπές χορηγίες κοινωνικής πρόνοιας (Παιδικοί σταθμοί)» και «Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών λογισμικού και λοιπού συναφούς βοηθητικού εξοπλισμού».

Όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες λόγω του μνημονίου δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα των παιδικών σταθμών και οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι λιώνουν στις ατελείωτες ουρές λόγω της έλλειψης σοβαρής μηχανοργάνωσης!

Αυτή η αδικαιολόγητη απόφαση μάλιστα μοιάζει ακόμη περισσότερο προκλητική αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΕΟΠΥΥ δίνει πάνω από 20 εκατ. ευρώ το χρόνο σε υπερωρίες του προσωπικού τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται σε ουρές για να εισπράξουν π.χ. χρήματα από φάρμακα που έχουν πληρώσει από την τσέπη τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν για τις δεξιώσεις και τις φιλοξενίες που στόχο έχουν την αναδόμηση του επικοινωνιακού προφίλ των διοικούντων, κουρεύονται δαπάνες από υπολογιστές την ώρα που υπηρεσίες που εξυπηρετούν χιλιάδες ασφαλισμένους δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό με την ταλαιπωρία βέβαια να μετακυλύετε στους συναλλασσομένους με τον ΕΟΠΥΥ με τη διοίκηση να ασχολείται με το επικοινωνιακό φτιασίδωμα της.

Όπως προκύπτει από την τροποποίηση του προϋπολογισμού, από τους παιδικούς σταθμούς των ασφαλισμένων κόβονται 1.780.000,00 ευρώ και από την «Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών λογισμικού και λοιπού συναφούς βοηθητικού εξοπλισμού» 700.000,00 ευρώ. Με τα κονδύλια αυτά αυξάνονται οι δαπάνες μεταξύ άλλων για : «Φιλοξενίες και δεξιώσεις» κατά 15.000,00 ευρώ, «Οδοιπορικά έξοδα για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση» κατά 20.000,00 ευρώ, «Ημερήσια αποζημίωση για τη μετακίνηση εντός της χώρας υπαλλήλων για εκπαίδευση» κατά 20.000,00 ευρώ, «Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» κατά 1.100.000,00 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως ο ΕΟΠΥΥ έφθασε να χρωστά παντού! Τα ενοίκια, η καθαριότητα και τα πανάκριβα έπιπλα

Νέα κόντρα στο υπουργείο Υγείας! Τι χάλασε πάλι τις σχέσεις στην οδό Αριστοτέλους

Τι θα βγάλει ο ανασχηματισμός στο υπ.Υγείας! Όλα τα σενάρια

Το μεγάλο ψαλίδι στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι θα κοπεί

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Τι έγινε στη συνάντηση Λυκουρέντζου- τρόικας