Απίστευτο: αφήνουν τα νεογνά χωρίς εντατική! Λίγο πριν το λουκέτο η μονάδα του Αττικόν

  • Iatropedia
Σβήνει μέρα με την ημέρα η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, καθώς το τμήμα δε διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό γιατρών.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με μόλις τρεις γιατρούς έμεινε η Εντατική Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. Το προσωπικό βρίσκεται σε απόλυτη εξάντληση καθώς για να κρατήσει ζωντανή τη μονάδα οι γιατροί εφημερεύουν συνεχόμενες ημέρες. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα προσληφθούν γιατροί για να λυθεί το πρόβλημα, ακόμη και ο ένας επικουρικός γιατρός (με μονοετή σύμβαση) ο οποίος αναμένεται να φθάσει στο νοσοκομείο, έχει καθυστερήσει.

Αποτέλεσμα βέβαια όλης αυτής της κατάστασης είναι να μη λειτουργούν τα περισσότερα κρεβάτια εντατικής σε ένα νοσοκομείο μάλιστα όπου γίνονται κοντά στις 1500 γεννήσεις το χρόνο, και η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί στολίδι του ΕΣΥ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 22 κλίνες λειτουργούν μόνο οι έξι καθώς λείπει τα απαραίτητο προσωπικό και κυρίως οι νεογνολόγοι.

Σύγχρονα μηχανήματα σκουριάζουν στους θαλάμους, και οι εργαζόμενοι είναι με την ελπίδα ότι θα τους σταλεί άμεσα προσωπικό. Γι αυτό και πρόσφατα το Αττικόν έστειλε 2 μηχανήματα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας προκειμένου να αξιοποιηθούν έστω εκεί και να μην καταστρέφονται εξαιτίας της μη αξιοποίησης.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα Εντατικής εξυπηρετεί όλη την περιοχή καθώς και την πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, τη μαιευτική κλινική με 1500 γεννήσεις το χρόνο, το τμήμα επαπειλούμενων κυήσεων υψηλού κινδύνου καθώς και το τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Σαλμά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών! Ζητά αποδείξεις για τα κυκλώματα φαρμακοποιών

Τελειώνουν τα τρόφιμα και στο νοσοκομείο Ζακύνθου! Καταρρέει το νοσοκομείο

Έκλεισαν 4 κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό! Υπ.Υγείας: Προσλαμβάνουμε νοσηλευτές

Τι πρέπει να κάνουμε όταν το παιδί μας είναι δυσκοίλιο;

ΟΕΝΓΕ: «Κινδυνεύουν βρέφη. Κλειστό για 7 μήνες το καρδιοχειρουργικό του Αγία Σοφία»!

Η οικονομική κρίση σκοτώνει 900 βρέφη ετησίως!