Απειλή Άδωνι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: “θα σας κάνω αποκλειστικής απασχόλησης! Ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ”

  • Iatropedia
Ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ; Θα δείτε τι θα πάθετε είναι σαν να λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ νυν ΕΟΠΥΥ τόσο μετά τις εκλογές του κλάδου όσο και μετά από τοποθετήσεις εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Όλο το παρασκήνιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές στους κόλπους των γιατρών του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ) που ανέδειξαν πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας δεν άντεξε όπως φαίνεται την ήττα του κόμματός του και προέβη σε μια προειδοποιητική – εκβιαστική δήλωση εναντίον των γιατρών.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο μεγάλος φόβος των γιατρών του πρώην ΙΚΑ είναι να μη γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης καθώς αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Άλλωστε οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ εργαζόνται σχεδόν στο σύνολό τους 5,5 ώρες την ημέρα στα πολυιατρεία ενώ μπορούν να κάνουν και ιδιωτικό έργο.

Με την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ενοποίηση όλων των μονάδων υγείας των Ταμείων, αναμένεται να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών. Το σημείο αυτό αποτελεί και το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και γιατρών καθώς σήμερα στο σύστημα το ιατρικό προσωπικό είναι πολλών ταχυτήτων.

Από τη μία οι γιατροί του ΙΚΑ με ιδιωτικό ιατρείο, και από την άλλη οι γιατροί των Κέντρων Υγείας που είναι αποκλειστικής απασχόλησης χωρίς ιδιωτικό έργο. Από την άλλη στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπάρχουν και οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και μπορούν να τους επισκέπτονται οι ασθενείς στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζοντας το μεγάλο φόβο των γιατρών του πρώην ΙΚΑ για την αποκλειστική απασχόληση, έσπευσε να απαντήσει με αφορμή τοποθέτηση εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή. Ειδικότερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προβλέπει τη μεταφορά όλων των μονάδων της ΠΦΥ στις ΥΠΕ με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχολήσεως των ιατρών σε αυτές. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η πρόσφατη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των ιατρών του ΕΟΠΥΥ πιστοποιεί την πλήρη συμφωνία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτό ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε εμφατικά: “Κατόπιν αυτών των εξελίξεων –και αφού συγχαρούμε το ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του- δηλώνουμε ότι, σεβόμενη την απόφαση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ να ψηφίσουν υπέρ του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση, παρά το αρχικό της σχέδιο για το καθεστώς εργασίας των ιατρών, θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκειται ουσιαστικά για έμμεση πίεση στον κλάδο ότι αφού ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθηθεί και το πρόγραμμά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγριεμένη τρόικα για διαθεσιμότητες! Πόσοι θα μετακινηθούν στην Υγεία

Χρυσά…γεύματα αξίας 130.000 ευρώ στο νοσοκομείο «Α.Συγγρός»! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα από 7 Νοεμβρίου!

«Ρολά» κατεβάζει την Τετάρτη η Υγεία! Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία –δομές υγείας