Απεσύρθη η τροπολογία για τις δραστικές ουσίες

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ  ÔÏÕ ÕÐ. ÅÑÃÁÓÉÁÓ ÃÉÙÑÃÏÕ ÊÏÕÔÑÏÕÌÁÍÇ ÊÁÉ ÔÏÕ ÄÉÏÉÊÇÔÇ  ÔÏÕ ÉÊÁ ÑÏÂÅÑÔÏÕ ÓÐÕÑÏÐÏÕËÏÕ ÃÉÁ ÔÏ ÉÊÁ(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI)
Την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας που προέβλεπε συνταγογράφηση όχι με βάση την εμπορική ονομασία των φαρμάκων αλλά τη δραστική τους ουσία, ανακοίνωσε στη βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά τη συμφωνία με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ανακατεύεται και πάλι η τράπουλα στον τομέα των φαρμάκων καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανακοίνωσε στη βουλή ότι θα αποσύρει προσωρινά την τροπολογία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο χώρο της υγείας και προέβλεπε οι συνταγές των γιατρών να αναγράφουν δραστικές ουσίες και όχι εμπορικές ονομασίες. Σύμφωνα με τον κ.Κουτρουμάνη η απόσυρση γίνεται καθώς επήλθε συμφωνία με τις φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες θα κάνουν τις απαραίτητες εκπτώσεις (rebate) στα ασφαλιστικά Ταμεία και έτσι έως το τέλος του χρόνου θα εξασφαλιστούν 262 εκατ. ευρώ.

Το θέμα των φαρμάκων θα συζητηθεί και τις επόμενες ημέρες διεξοδικά σε υποεπιτροπή της βουλής, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends