Απεργίες από αύριο στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Κύμα κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία από αύριο με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για εφεδρείες, μειώσεις μισθών αλλά και φορολογικά μέτρα.

Ξεκινούν από αύριο 29 Σεπτεμβρίου οι απεργίες γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) κηρύσσει την Πέμπτη τρίωρη στάση εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας με έναρξη στις 11πμ.

Σκοπός της κινητοποίησης είναι-όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου- να εκφραστεί με τον πλέον κατηγορηματικό και έντονο τρόπο η αντίθεσή τους στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση και καταστρέφουν τη ζωή τους αλλά και αυτή των παιδιών τους.

Οι γιατροί εκφράζουν την αντίθεσή τους στα «επαναλαμβανόμενα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, στις τροποποιήσεις των οργανισμών και την εργασιακή εφεδρεία και μεταξύ άλλων στην είσοδο ιδιωτών και ασφαλιστικών εταιρειών στα Νοσοκομεία».

Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται μπροστά στο υπουργείο Υγείας και στις κατά τόπους Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Σε όσα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αυτό είναι ανέφικτο οι γιατροί θα κλείσουν τα ταμεία και θα αδρανοποιήσουν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς, ενημερώνοντας τους πολίτες για τις θέσεις του νοσοκομειακού κινήματος.

Στο μεταξύ στο δρόμο βγαίνουν και οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΔΗΝ).

Το γενικό συμβούλιο του κλάδου αποφάσισε:

διαρκείς κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου ενσωματώνοντας και τις δύο πανεργατικές απεργίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 5 και στις 19 Οκτώβρη.

Επίσης από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου γίνονται ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στα Νοσοκομεία, στην Πρόνοια, στο ΕΚΑΒ ενώ θα ακολουθήσει συμβολικό κλείσιμο κόμβων με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού προς τους πολίτες.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα οπότε και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στις 5 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, στις 13 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε τετράωρη στάση ενώ στις 19 Οκτωβρίου σε βρίσκονται επίσης στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες για να κλιμακώσουν τη στάση τους.