Η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ και πάλι στο προσκήνιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στον απόηχο της απόλυτα επιτυχημένης διημερίδας του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων (ΣΥΦΑΚ) που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο, βγήκε και μια πολύ σημαντική είδηση, κατά τους φαρμακοποιούς και το farmakopoioi.blogspot.

Στο στρογγυλό τραπέζι όπου ομιλητής ήταν ο κ. Σερέτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), αναφέρθηκε από τον ίδιο ότι είναι θεμιτή η απελευθέρωση της τιμής όλων των ΜΥΣΥΦΑ και ότι το ζήτημα της πιθανής αύξησης της τιμής τους «θα το λύσει ο ανταγωνισμός», προφανώς εντός φαρμακείων γιατί δεν επιθυμεί την πώληση ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.

Όπως σχολιάζουν στο farmakopoioi.blogspot, αυτή του η δήλωση είναι σαφώς αντιφατική με όσα δήλωσε αμέσως πριν ο κ. Σερέτης, ο οποίος υπερασπίστηκε την επιστημονικότητα του φαρμακοποιού και το σημαντικό του ρόλο στη συμβουλευτική για τα ΜΥΣΥΦΑ. Επίσης τόνισε πως επιθυμεί όλα τα ΜΥΣΥΦΑ να διατίθενται αποκλειστικά εντός φαρμακείου.

«Οι φαρμακοποιοί είμαστε κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε απελευθέρωση τιμών ΜΥΣΥΦΑ, που θα αποτελέσει προπομπό αύξησης της τιμής τους».