Απάντηση του ΕΚΑΒ στις καταγγελίες για παράδοση του έργου στην Κέρκυρα σε ιδιώτες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΕΚΑΒ
Κατηγορηματικά αρνούνται το γεγονός της ανάθεσης έργου σε ιδιώτη από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ ενημερώνοντας μάλιστα ότι ερευνούν από ποιον συντάχθηκε έγγραφο που υποστηρίζει το αντίθετο και δόθηκε στη δημοσιότητα. Επισημαίνουν δε σε όλους τους τόνους ότι είναι προσανατολισμένοι -όπως και η ηγεσία του ΥΥΚΑ- στην προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας στη χώρα μας.

Διαβάστε την απάντηση του ΕΚΑΒ:

Προφανώς μερικοί δεν έχουν μάθει να διδάσκονται από τη λαϊκή σοφία και γι’ αυτό δεν λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τους τη ρήση «Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη». Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κάποιοι ξαφνικά αγάπησαν τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, όταν:

• Είναι οι ίδιοι, που κατά τη διάρκεια της σκληρής περιόδου στην οποία επιχειρούνταν η διάλυσή της μέσω των Μνημονίων, προκειμένου να ενισχυθεί ο Ιδιωτικός Τομέας, έκαναν την πάπια, διεκδικώντας με «ελπιδοφόρο
ανακούφιση» μερίδιο από το «πρώην Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Ευαισθησία για τη Δημόσια Υγεία απ’ ότι φαίνεται τότε, δεν υπήρχε. Αυτή ανακαλύφθηκε εσχάτως!

• Είναι οι ίδιοι που για χρόνια, για χάρη των συντεχνιακών-πελατειακών συμφερόντων τους, απείχαν από τις δευτερογενείς μεταφορές, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια πρωτοφανή και απαράδεκτη κοινωνική αναλγησία, αρνούμενοι να εκτελέσουν διανοσοκομειακές διακομιδές και εξιτήρια, μέσα σε συνθήκες Υγειονομικής φτώχειας του πληθυσμού, λόγω των Μνημονίων.

• Δεν είναι τυχαίο δε το γεγονός, ότι οι κοινωνικές τάξεις που χτυπήθηκαν πρώτες από αυτήν την αποχή, ήταν οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ ταυτόχρονα με την τακτική αυτή, όσους δεν εξυπηρετούσαν, τους έσπρωχναν στην αγκαλιά της Ιδιωτικής Υγείας.

• Είναι οι ίδιοι, που εσχάτως ανακάλυψαν προβλήματα σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Ασπροβάλτα, οι οποίες όταν στο παρελθόν «άδειαζαν» από προσωπικό με μη σύννομες μεταθέσεις, αυτοί σφύριζαν αδιάφορα ή κοίταζαν
στην άλλη πλευρά.

Αυτά προς το παρόν!

Η υπόθεση της Κέρκυρας, αφορά ένα «ορφανό», ανυπόγραφο έγγραφο, το οποίο :

• Ήταν προφανώς αναρτημένο για αρκετό διάστημα στο Τ.Κ. του Τομέα Κέρκυρας και τοποθετήθηκε, άγνωστο από ποιον, μαζί με άλλα έγγραφα στο Τ.Κ. των Ιωαννίνων κατά την πρόσφατη μεταφορά του Τηλ. Κέντρου της
Κέρκυρας στα Γιάννενα.

• Δεν είναι γνωστό το πρόσωπο που το συνέταξε, γεγονός το οποίο ήδη διερευνάται.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η Δ/νση του Παραρτήματος, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και η ηγεσία του Υπ. Υγείας είναι φανατικά υπέρ της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας, υπέρ των αναγκών της Κοινωνίας και όχι υπέρ των κερδών των Ιδιωτικών συμφερόντων.

Κατά συνέπεια η άποψη ότι εκπορεύεται από αυτούς ένα τέτοιο έγγραφο, μόνο ως βλακώδης φάρσα θα μπορούσε να εκληφθεί. Είναι δε προφανές ότι η πρόσφατη μεταφορά του Τηλ. Κέντρου στα Γιάννενα και η συνακόλουθη εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού με οφέλη για την Κοινωνία, όπως εξάλλου και η επικείμενη μεταφορά του ΕΚΑΒ της Ρόδου στο νέο κτίριο με την ταυτόχρονη αναβάθμισή του, ενόχλησαν πολλούς!