Η απάντηση της Coca-Cola στο δημοσίευμα του Iatropedia

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Coca-Cola
Η ελληνική εταιρεία εμφιαλώσεως της Coca-Cola με σημερινή της ανακοίνωση παίρνει θέση σχετικά με το πρωινό δημοσίευμα του iatropedia.gr για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Νιγηρίας να χαρακτηρίσει πιθανώς "δηλητηριώδη" ορισμένα προϊόντα της Coca-Cola, τα οποία διατίθενται στην τοπική αγορά της χώρας.

Αρχικά, θυμηθείτε το δημοσίευμα του iatropedia.gr με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση-απάντηση από την Coca-Cola:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ COCA-COLA ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί σύμφωνα με τους οποίους τα προϊόντα Fanta και Sprite της The Coca-Cola Company δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση όταν συνδυάζονται  με Βιταμίνη C, είναι ανακριβείς και δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη. Όλα τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και τηρούν αυστηρά τους κανονισμούς των χωρών όπου πωλούνται, ενώ συμμορφώνονται απολύτως με τα αυστηρά παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας της Εταιρείας μας.

Τόσο το βενζοϊκό οξύ όσο και το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) είναι συστατικά εγκεκριμένα από τις διεθνείς Αρχές που ρυθμίζουν τα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων θέματα και χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό σε πολλά προϊόντα τροφίμων και ποτών. Αν και σε τοπικό επίπεδο οι σχετικές με τα εν λόγω συστατικά κατευθυντήριες γραμμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις εθνικές προδιαγραφές, σε κάθε περίπτωση, τα αναψυκτικά μας συμμορφώνονται με το πλαίσιο που ορίζεται από τον Codex Alimentarius, ένα σύνολο διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων, κωδίκων πρακτικής, κατευθυντήριων γραμμών και άλλων συστάσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Η ασφάλεια όλων των αναψυκτικών μας, συμπεριλαμβανομένων των Fanta και Sprite, έχει πιστοποιηθεί από τις διεθνείς Αρχές που ρυθμίζουν τα σχετικά με τα τρόφιμα και την ασφάλειά τους θέματα, όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (F.D.A.) και τα εθνικά Υπουργεία Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος με προϊόντα Coca-Cola: “Είναι δηλητηριώδη” σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου! [vid]