Απάντηση ΠΟΕΔΗΝ στον Παύλο Πολάκη: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την απάντηση της ...απάντησης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ που εξ αρχής έδωσε στα ΜΜΕ την δικαστικη απόφαση που υποχρεώνει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να πληρώσει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση που διέπραξε μέσω facebook. Ο κ. Πολάκης απέστειλε δική του απάντηση και τώρα η ΠΟΕΔΗΝ ...ανταπαντά!

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κύριος Π. Πολάκης, με χτεσινό δελτίο τύπου του Γραφείου του, που αναφέρεται σε πηγές (ποιες να είναι άραγε αυτές, εάν δεν είναι ο ίδιος;) κατόρθωσε να ξεπεράσει τον εαυτό του, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πρωτίστως την έλλειψη πολιτικού και προσωπικού ήθους, που τον διακρίνει. Αφού έφτασε μέχρι του σημείου να κατηγορήσει τους νεκρούς των πυρκαγιών γιατί «θόλωσαν την εικόνα των εύστοχων χειρισμών της Κυβέρνησης στις φονικές φωτιές», αφού λέει ψέματα για την ώρα που μεταφέρθηκαν οι νεκροί και οι τραυματίες στα Νοσοκομεία απέδειξε για μία ακόμα φορά, πόσο «καλή δουλειά» κάνει για λογαριασμό του εντολοδόχου του κυρίου Τσίπρα, στο να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα ζητήματα. Ασχολείται με τα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», στοχοποιώντας για άλλη μία φορά την Δικαιοσύνη.

Σε μια κίνηση, που αποδεικνύει περίτρανα, ότι απαξιώνει πλήρως όλους τους οργανωμένους θεσμούς της Πολιτείας, τους οποίους ως Υπουργός είναι υποχρεωμένος να σέβεται, επιλέγει αυτή την φορά να επιτεθεί στην Πρόεδρο Πρωτοδικών, που «τόλμησε» να εκδώσει απόφαση εις βάρος του, καταδικάζοντας τον να πληρώσει 25.000 ευρώ για όσα συκοφαντικά έχει γράψει στο FACEBOOK για την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο της κύριο Γιαννάκο.

Κατά την προσφιλή τακτική του, ο κύριος Πολάκης αναζητά και πάλι οργανωμένους εχθρούς της Κυβέρνησης και του ιδίου, τους οποίους εντοπίζει για άλλη μία φορά  στην Δικαιοσύνη, γιατί απέρριψε το αίτημα του για αναβολή, όταν η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ εις βάρος του είχε ήδη δικαστεί μία φορά τον Γενάρη 2018 χωρίς να ίδιος να «τιμήσει» την διαδικασία με την παρουσία του και γιατί το νέο αίτημα αναβολής, σχετίζονταν με «κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις», που τον εμπόδιζαν να παραστεί στο Δικαστήριο! Θαρρείς και η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να προγραμματίζει, πότε θα δικάσει ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του κυρίου Υπουργού!

Ξεχνά, βεβαίως, να αναφέρει ο κύριος Υπουργός, ότι το αίτημα αναβολής είχε υποβληθεί από την Δικηγόρο του, η οποία και αποχώρησε μετά την απόρριψη του, χωρίς να παραμείνει και να παραστεί για να υπερασπιστεί τα όσα ο κύριος Υπουργός, όπως διατείνεται ορθώς είχε πράξει. Ούτε βεβαίως, το Δικαστήριο κοινοποιεί τις αποφάσεις του στους διαδίκους, οι οποίοι μπορούν να λάβουν αντίγραφο κάθε απόφασης μόλις εκδίδεται, πράγμα, το οποίο ο ίδιος προφανώς δεν έπραξε, αν και το Υπουργείο Υγείας διαθέτει πολλούς δικηγόρους.

Το σοβαρότερο δε ατόπημα του ως άνω Δελτίου Τύπου είναι η ρητή και απερίφραστη δήλωση του κυρίου Πολάκη, ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης! Όπως θα έπραττε κάθε Πολίτης, όπως θα έπρεπε να πράττει κάθε Υπουργός μίας Κυβέρνησης Δημοκρατικής. Γιατί ο κύριος Πολάκης θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι μόνο σε Δημοκρατίες τύπου Μαδούρου, οι πολιτικοί είναι υπεράνω του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων. Και όλα αυτά, γίνονται υπό την άτυπη κάλυψη της Κυβέρνησης, του κυρίου Πρωθυπουργού, ο οποίος παρακολουθεί σιωπηρά για μία ακόμα φορά την εκτροπή του Υπουργού του, χωρίς να αντιδρά, όπως έχει κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν, παρέχοντας του με τον τρόπο αυτό την κάλυψη του.

Για την ουσία του υβριστικού παραληρήματος Πολάκη.

Ακριβές αντίγραφο λάβαμε 24 Ιουλίου 2018. Θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να την κοινοποιήσουμε τις πρώτες ημέρες της τραγωδίας.

Ο κος Πολάκης θα έπρεπε να είναι πιο ταπεινός και μετρημένος απέναντι στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας THE GUARDIAN περιελάμβανε εκτός των δικών μας δηλώσεων και ανακοινώσεων για το μείζον ζήτημα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, δηλώσεις δύο ιατρών και στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου πρόληψης και ελέγχου νόσων.

Ο κος Πολάκης λέει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε είναι των ετών 2012 – 2014. Κοινοποιούμε αντίγραφο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ΟΟΣΑ για το προφίλ Υγείας 2017 στη χώρα μας.

Στο κεφάλαιο «Έλλειψη στρατηγικών διασφάλισης ποιότητας» όπως και στο κεφάλαιο «Η Μικροβιακή αντοχή συνιστά σημαντική απειλή για τη Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα»  σελ. 10 αναφέρει ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για τα υψηλά ποσοστά Νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Μάλιστα αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός μετά από μελέτες των περιστατικών λοίμωξης κυμαίνονται από 230 έως 450 περιστατικά το μήνα (διαφορά μεταξύ Νοσοκομείων). Σας το κοινοποιούμε.

Ο κος Πολάκης ας ασχοληθεί και λίγο με τα  Νοσοκομεία.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο που βρίσκεται το πιο εξειδικευμένο Κέντρο Εγκαυμάτων και νοσηλεύει εγκαυματίες από τις φωτιές, διαθέτει ένα μηχάνημα σε λειτουργία δερμοτόμο χειροκίνητο με το οποίο προσπαθούν οι γιατροί να αποκαταστήσουν τα τραύματα των εγκαυματιών. Χειροκίνητο τεχνολογίας της περασμένης 20ετίας.

Δεν διαθέτει δερμοτόμους νέας τεχνολογίας ηλεκτρικούς (μπαταρίας) που έχουν δυνατότητες ρύθμισης του πάχους και πλάτους κοπής  δέρματος, η μεγέθυνση των μοσχευμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι με το χειροκίνητο και αποφεύγονται οι λοιμώξεις. Έφριξε ο Αυστραλός καθηγητής που βρέθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο να συμβάλλει στην αποθεραπεία των εγκαυματιών.

Και μιλάμε για κόστος 10 – 15 χιλιάδες ευρώ!!!

Λυπούμαστε, κύριε Τσίπρα, για τον Υπουργό σας. Λυπούμαστε, που ο ευαίσθητος χώρος της υγείας, βρίσκεται αυτή την στιγμή στα χέρια ενός ανθρώπου, που απαξιεί κάθε σοβαρό θεσμό αυτής της χώρας! Ένα πράγμα, θα πρέπει να γνωρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη μέσα στον ίλιγγο της εξουσίας, που τους έχει καταλάβει.

Η δικαιοσύνη την οποία ο κος Πολάκης ευτελίζει είναι το καταφύγιο για κάθε αδύναμο πολίτη. Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ εκλέχθηκε πρόσφατα για τρία χρόνια. Διαθέτει νωπή εντολή από 45.000 εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια. Δεν λαμβάνουμε διαπιστευτήρια από τον κο Πολάκη!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ