Απάνθρωπο: αφαιρούν αμυγδαλές από παιδάκι χωρίς αναισθησία- ΒΙΝΤΕΟ

  • Iatropedia
Συνέβη κάπου στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ, το 2010. Οι εικόνες σοκάρουν. Γιατροί πραγματοποιούν επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών από ένα μικρό παιδί, επάνω σε μια καρέκλα, δίχως αναισθησία. Κι όμως τέτοια πράγματα συμβαίνουν δυστυχώς.

Το βίντεο ξεκινάει με το μικρό παιδί να είναι τρομοκρατημένο και τις νοσοκόμες να το δένουν κυριολεκτικά επάνω σε μια καρέκλα. Η νοσοκόμα του λέει να καθίσει αναπαυτικά και να μην κάνει θόρυβο. Το παιδί τα έχει χαμένα. Κοιτάζει με τρόμο. Τους λέει φοβισμένα, ότι δεν είναι απαραίτητο να το δέσουν.

“Σε δένουμε για να μην πέσεις από την καρέκλα που κουνάει” του απαντάνε. “δεν χρειάζεται να κλαις”. Συνεχίζουν να δένουν σφιχτά τα ποδαράκια του, με κομμάτια ύφασμα. Η νοσοκόμα του ζητάει πάλι να σταματήσει να κλαίει. “Δώσε μου και τα χέρια σου” του λέει για να τα δέσει και να ακινητοποιήσουν εντελώς τον μικρό.

Με λυγμούς και σε κατάσταση πλήρους πανικού το παιδάκι υπόσχεται ότι δεν πρόκειται να αγγίξει τίποτε με τα χέρια του: “Μην με δέσετε” εκλιπαρεί. “Γιατί…; γιατί…;” ρωτάει σπαρακτικά.

Στη συνέχεια η νοσοκόμα εξηγεί στην κάμερα ότι είναι αναγκασμένοι να κάνουν τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις, δίχως αναισθησία, γιατί απλά δεν έχουν στο νοσοκομείο τους αναισθητικό, και δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν. Την ώρα που τα λέει αυτά μια άλλη νοσοκόμα και ο γιατρός περνάνε ένα πανί στο κεφάλι του παιδιού για να μην δει τι θα επακολουθήσει.

Η παιδική τρομοκρατημένη φωνούλα ακούγεται καθαρά: “γιατί μου δέσατε τα μάτια;”

Το “χειρουργείο” ξεκινάει. ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν είναι τόσο σκληρές οι εικόνες, όσο ο ήχος. Αν δεν αντέχετε χαμηλώστε τον.

Η νοσοκόμα συνεχίζει να περιγράφει και να λέει ότι ο πανικός είναι τεράστιος τόσο για τα παιδιά, όσο και για τον γιατρό που είναι αναγκασμένος ελλείψει βασικών χειρουργικών εργαλείων και αναισθητικού, να χειρουργεί έτσι.

“Όποτε παρευρίσκομαι σε τέτοια χειρουργεία η καρδιά μου ραγίζει. Δεν το αντέχω, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να δουλέψουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Τα παιδιά υποφέρουν” συνεχίζει η νοσοκόμα. Την ίδια στιγμή το παιδάκι με λυγμούς λέει ότι πονάει φρικτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ