Αντισώματα καμήλας κατά καρκινικών όγκων

  • Iatropedia
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα αντισώματα καμηλοειδών εμφανίζουν εξαιρετική ανθεκτικότητα στο σκληρό περιβάλλον του εσωτερικού των κυττάρων, ιδιότητα που τα καθιστά ιδανικά για να μεταφέρουν αντικαρκινικούς ιούς απευθείας στα κύτταρα καρκινικών όγκων.

Τα καμηλοειδή, η οικογένεια ζώων όπως οι καμήλες, τα λάμα και τα αλπακά, επιστρατεύονται στην μάχη κατά του καρκίνου! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η παροιμιώδης ανθεκτικότητά τους ισχύει και την περίπτωση των αντισωμάτων τους, τα οποία θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον πόλεμο στο ίδιο το εσωτερικό των καρκινικών όγκων, εξαπολύοντας επίθεση γενετικώς τροποποιημένων κυττάρων εναντίον των παθογόνων κυττάρων αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σαιν Λούϊς τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Molecular Therapy – Oncolytics, τα αντισώματα προσφέρονται για πρωτοποριακές θεραπείες που θα χρησιμοποιούν ιούς για την στοχοποίηση συγκεκριμένων κυττάρων και αυτά των καμηλοειδών δεν είναι μόνο απίστευτα ανθεκτικά, είναι και μικρότερα ώστε να μπορούν να… επιχειρούν με ευχέρεια στο εσωτερικό των κυττάρων-στόχων παραδίδοντάς τα στο ανοσοποιητικό για καταστροφή.

Αντίθετα με τα αντισώματα ανθρώπου ή ποντικιών που είχαν δοκιμαστεί χωρίς επιτυχία κατά το παρελθόν καθώς έχαναν την στοχοποιητική τους ικανότητα στο εσωτερικό των εχθρικών κυττάρων, τα αντισώματα καμηλοειδών παραμένουν… μάχιμα συνεχίζοντας την αποστολή τους. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να ανθίστανται στο σκληρό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Βεβαίως, μέχρι η σχετική τεχνολογία δοκιμαστεί σε ανθρώπους θα χρειασθεί καιρός. Όμως η αρχή της επιβεβαιώθηκε ότι είναι λειτουργική και το επόμενο βήμα τώρα είναι η ανάπτυξη αντικαρκινικών ιών που θα μεταφέρουν στο μέλλον τα αντισώματα καμηλοειδών στην «ενδοχώρα» του καρκίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο καρκίνος δίνει σημάδια!

Καρκίνος Προστάτη: Σοβαρή Κακοήθεια ή ''Λιοντάρι Χωρίς Δόντια'';