Αντιδρούν οι γιατροί της Αθήνας στην «υποκοστολόγηση»των ιατρικών πράξεων

  • Iatropedia
"Όχι" στην οικονομική ασφυξία των γιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, λέει προκαταβολικά το ΔΣ του ΙΣΑ απαντώντας σε...προθέσεις του ΕΟΠΥΥ.

Μια πιθανή ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων που θα εξαθλιώνει τους γιατρούς δεν είναι αποδεκτή από τον ΙΣΑ. Κι αυτό κατέστησε σαφές σήμερα σε ανακοίνωσή του…

Τονίζει δε ότι υπάρχουν πορίσματα και προτάσεις από ειδικές επιτροπές του Συλλόγου που διαφυλάσσουν τα δικαιώματα των γιατρών και θωρακίζουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Αθήνα, 13/4/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απορρίπτουμε κάθε πρόταση υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και καταστροφής της επαγγελματικής επιβίωσης των ιατρών.

Πληροφορηθήκαμε την πρόταση του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, που ουσιαστικά σημαίνει υποκοστολόγηση, και που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία και καταστροφή των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, εργαστηρίων και μικρών πολυϊατρείων.

Ο ΙΣΑ ως θεσμικός παράγων της Ιατρικής κοινότητας έχει δημιουργήσει επιτροπές που μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους είναι και προτάσεις για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, των Ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και των εργαστηρίων-πολυϊατρείων. Στα πλαίσια αυτά με γνώμονα την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών μας αλλά και της Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με τον ΠΙΣ και τους επισήμους επαγγελματικούς φορείς των ιατρών, θα κάνουμε τις κατάλληλες προτάσεις προς όφελος Ιατρών και ασθενών, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και προσχηματικούς διαλόγους, υπενθυμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις τις πάγιες θέσεις μας για αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ελεύθερη επιλογή ιατρού κατά πράξη και περίπτωση,διαφύλαξη του δικαιώματος συνταγογράφησης του πιστοποιημένου ιατρού και συλλογικές συμβάσεις από τους Ιατρικούς συλλόγους υπό την αιγίδα του ΠΙΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ​Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ​ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ