Ανησυχία για …πρωτοβουλίες Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Η επανεκλογή της εθνικιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, φαίνεται πως δημιουργεί έντονη ανησυχία για το τι θα συμβεί στα νοσοκομεία, δεδομένων των… προειδοποιήσεών της για τη νοσηλεία των μεταναστών.

Η διατήρηση της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο φαίνεται ότι δημιουργεί πια νέα ήθη στα ελληνικά δεδομένα και συνήθειες ετών που επέτρεπαν την ελεύθερη και χωρίς φόβο προσέλευση όλων στα δημόσια νοσοκομεία.

Όμως τις τελευταίες ώρες μετά την επανεκλογή της εθνικιστικής οργάνωσης επικρατεί μια έντονη ανησυχία τόσο στους κόλπους των εργαζομένων όσο και σε αρκετές διοικήσεις.

Άλλωστε μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν- ούτε λίγο ούτε πολύ- δώσει το στίγμα της στάσης που θα κρατήσουν μετά τη 17η Ιουνίου.

Εξάλλου σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής και βουλευτής ξανά Ηλίας Κασιδιάρης, το πρόγραμμα του κόμματος περιλαμβάνει για τα νοσοκομεία τουλάχιστον, τον …εξοβελισμό όλων των μεταναστών τους οποίους και το κόμμα θεωρεί παράνομους έστω και αν διαθέτουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα. Καθότι όπως είχε δηλώσει ο κ.Κασιδιάρης: “Δεν είναι δυνατόν ο Έλληνας να περιμένει στις ουρές δίπλα από τον Πακιστανό”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της εθνικιστικής παράταξης σημείωνε χαρακτηριστικά: “Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που έχει θέσεις για την υγεία. Και λέμε πως είναι μια τεράστια κατάντια για τον ελληνικό λαό όταν είναι να εξετασθεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, να πρέπει να περιμένει στην ουρά με τους Πακιστανούς που έχουν διαλύσει τα δημόσια Ταμεία και το δημόσιο σύστημα υγείας οι οποίοι δεν πληρώνουν, νοσηλεύονται δωρεάν”.

Για να συνεχίσει ο βουλευτής πλέον Ηλίας Κασιδιάρης: «Αυτός ο αλλοδαπός δεν έχει σεβαστεί τους νόμους της χώρας μου έχει μπει στη χώρα παράνομα, δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Όλοι μπαίνουν παράνομα».

Να σημειωθεί πάντως ότι ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

με εγκύκλιό του είχε απαγορεύσει την περίθαλψη των λαθρομεταναστών στα δημόσια νοσοκομεία με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά. Απόφαση που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας είχε δηλώσει πως δε θα εισακουστεί η απόφαση Λοβέρδου από τους γιατρούς οι οποίοι θα συνεχίσουν κανονικά να παράσχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες.