Ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικά ιατρεία στους γιατρούς του ΕΣΥ! Πράσινο φως Άδωνι

  • Iatropedia
Τη φυσιογνωμία και όλων των εργασιακών σχέσεων των γιατρών του ΕΣΥ φαίνεται ότι σκοπεύει να αλλάξει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς προτίθεται να δώσει το πράσινο φως στους Διευθυντές του ΕΣΥ και στους Συντονιστές να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα. Έντονες αντιδράσεις της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα προνόμια των πανεπιστημιακών γιατρών φαίνεται ότι θέλει να παραχωρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και στους Διευθυντές και τους Συντονιστές Διευθυντές του ΕΣΥ δίνοντάς τους το δικαίωμα να έχουν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα μία ημέρα την εβδομάδα.

Γεγονός βέβαια που θα επιβαρύνει για άλλη μια φορά τις τσέπες των ασθενών οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν αδρά για να χειρουργηθούν αλλά και για να εξετασθούν.

Όμως το ζήτημα που φαίνεται να προκύπτει σε μια τέτοια ρύθμιση είναι ότι και πάλι δημιουργούνται σχέσεις εργασίας πολλών ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα καθώς σήμερα επτά στους 10 γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, είναι πια διευθυντές ή συντονιστές διευθυντές εξαιτίας παλαιότερου νόμου.

Οι επιμελητές όμως προς ώρας δε θα έχουν το δικαίωμα καθώς θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα εισοδήματα τους από το ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως δήλωσε στους εκπροσώπους των Διευθυντών ότι βλέπει εξαιρετικά θετικά το αίτημά τους να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους πανεπιστημιακούς συν μία ημέρα την εβδομάδα να μπορούν να κάνουν χειρουργείο στον ιδιωτικό τομέα.

Άλλωστε οι εκπρόσωποι των Διευθυντών δείχνοντας και τη σχετική οικονομική μελέτη είπαν στον κ.Γεωργιάδη ότι θα εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό στο ΕΣΥ περί τα 700 εκατ. ευρώ.

Επίσης αναμένεται να τους δώσει το δικαίωμα να εργάζονται έως τα 67 έτη (όποιος το επιθυμεί).

Οι προθέσεις όμως αυτές του Αδώνιδος ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να είναι στα κάγκελα.

«Η χώρα βιώνει βαθειά ανθρωπιστική κρίση, το ΕΣΥ καταρρέει, ενώ παντού στήνονται και λειτουργούν Κοινωνικά Ιατρεία. Μόνον η περιβόητη «Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών» έχει το νου της στο πορτοφόλι των ασθενών.

Ως όστρακο προσκολλάται σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες προκειμένου να εξυπηρετεί ιδιοτελή συμφέροντα» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας προσθέτοντας: «Ήδη από την ίδρυση του ΕΣΥ το νοσοκομειακό κίνημα θεωρεί πως η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο οφείλει να παρέχει ισότιμα και δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους ή την κοινωνική τους θέση. Το περίφημο «φακελάκι» επ΄ ουδενί μπορεί ν΄ αποτελέσει άλλοθι προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα κλοπιμαία, βγάζοντας μάλιστα μερίδιο για το κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινητικότητα εξπρές για 10.000 εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνουν οι μετακινήσεις-απολύσεις

Απίστευτο: Χάθηκαν 10 καρκινοπαθείς γιατί δεν είχαν χρήματα για εξετάσεις!

Θα κλείσουν ή όχι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ; Τι είπε ο Άδωνις

Αλλάζουν όλα και στα νοσοκομεία! Έρχεται νέο μοντέλο λειτουργίας. Τι ετοιμάζει ο Άδωνις