Ανίατη…σύλληψη για την πρόεδρο του Ασύλου Ανιάτων για χρέη του ιδρύματος στο ΙΚΑ!

  • Iatropedia
Τη σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννας Ηλιάδη για χρέη του Ασύλου στο ΙΚΑ, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών!

Εισαγγελική εντολή εκδόθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου για τη σύλληψη της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων κας. Ιωάννας Ηλιάδη, για χρέη του Ιδρύματος προς το ΙΚΑ!

Ήδη, έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης, παρά το γεγονός ότι το Άσυλο Ανιάτων έχει προχωρήσει σε ρύθμιση του χρέους και σε εξόφληση των πρώτων δόσεων στο ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ αναμένεται να ενημερώσει εγγράφως τις Αστυνομικές αρχές για τη ρύθμιση των οφειλών του Ασύλου την Πέμπτη το πρωί προκειμένου να μη συλληφθεί η κα. Ιωάννα Ηλιάδη.

Το συνολικό χρέος του Ασύλου Ανιάτων στο ΙΚΑ φτάνει το 1,8 εκατ. ευρώ και ο διακανονισμός προβλέπει την αποπληρωμή του χρέους σε 47 δόσεις.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε στο Άσυλο Ανιάτων 400.000 ευρώ ως μέρος των οφειλών του προς το Ίδρυμα, τα οποία δεσμεύθηκαν αμέσως από το ΙΚΑ.

«Το κράτος δείχνει γι άλλη μία φορά την ασυνέπειά του», δήλωσε η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης.

«Τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του, το κράτος διώκει εμένα προσωπικά για τις οφειλές του Ασύλου Ανιάτων, για τις οποίες όμως έχουμε ήδη δρομολογήσει τη ρύθμισή τους και την εξόφλησή τους », είπε η κα. Ηλιάδη.

Η πρόεδρος είχε ήδη λάβει από το καλοκαίρι ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, προ κατάσχεσης και προ ποινικής δίωξης.

Το ίδιο δηλαδή το Κράτος πρόκειται να διώξει την πρόεδρο του Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων, η οποία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ακόμα και της φυλάκισης, ενώ απειλεί με κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του Ασύλου. για οφειλές ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ, όταν το Δημόσιο είναι ασυνεπές στις οφειλές του προς το Α.Α.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει περίπου 2,5 ευρώ από νοσήλια, το νοσοκομείο «Πολυκλινική»Αθηνών περίπου 14.000 ευρώ από μισθώματα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού περίπου 150.000 ευρώ από μισθώματα και το Ελληνικό Φεστιβάλ του Υπουργείου Πολιτισμού περίπου 26.000 ευρώ από μισθώματα.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, το καλοκαίρι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμευθεί προφορικά για σταδιακή αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ στο Άσυλο Ανιάτων, μετά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την εξαίρεση του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων από την εφαρμογή του clawback στις ιδιωτικές κλινικές.

Το Άσυλο Ανιάτων που περιθάλπει 210 ασθενείς, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, ενώ οι εργαζόμενοί του παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μπλόκο» ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Άγριες κόντρες για τον οικογενειακό γιατρό στον νέο ΕΟΠΥΥ! Πως θα εξετάζονται οι ασθενείς

Άδωνις: Δε θα κλείσει καμία μονάδα μέχρι τον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει σε μονάδες-προσωπικό

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής