Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις αλλά με διαφωνίες οι φαρμακοποιοί! Σκληρό μήνυμα Λουράντου στο facebook

  • Iatropedia
Κανονικά και δωρεάν θα μπορούν πλέον να παίρνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Έντονες αντιδράσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής ο οποίος με μήνυμά του στο Facebook αφήνει σαφέστατες αιχμές για τα κίνητρα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Πως κατέληξε στην απόφαση αυτή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Γιορτές με δωρεάν φάρμακα θα περάσουν τελικά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του και να δίνει κανονικά με πίστωση τα φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση ελήφθη βέβαια με διαφωνίες καθώς υπήρχαν πρόεδροι φαρμακευτικών συλλόγων που επιδίωκαν να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν αναμένεται να λυθεί το νέο έτος αφού παραμένει αμφίβολο αν θα χρηματοδοτηθεί τελικά επαρκώς ο ΕΟΠΥΥ.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής Κώστα Λουράντου ο οποίος με μήνυμά του στο Facebook αφήνει σαφείς αιχμές. Όπως αναφέρει στην προσωπική του σελίδα μεταξύ άλλων : «Η ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ … ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!!!

Ειχα προειδοποιήσει τους πάντες ότι η κινητοποίηση του ΠΦΣ είχε δύο σκέλη. Αφ’ ενός μεν να δημιουργήσει μια επαναστατική εικόνα απένατι στην μέχρι σήμερα απραξία του και αφ’ εταίρου για να πληρωθούν οι γνωστοί σύλλογοι τον Σεπτέμβριο που εκτελούσαν …..!»

Πάντως το ουσιαστικό πρόβλημα των φαρμακοποιών εστιάζεται στο γεγονός αν θα μπορεί ο φορέας να τους πληρώνει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και όχι με βάση αν διαθέτει ρευστό.

Το πιο πιθανό είναι πάντως μετά τις γιορτές οι φαρμακοποιοί να συνεδριάσουν και πάλι προκειμένου να εξετάσουν τις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν στο νέο έτος.

Δήμητρα Ευθυμιάδου