Άνεργοι νοσηλευτές περιμένουν επί μήνες τα λίγα χρήματα που κέρδισαν με κόπο

  • Iatropedia
Είναι άνεργοι και δούλεψαν για λίγο ώστε να πάρουν μια ανάσα... Το αποτέλεσμα; 'Οχι μόνο την ανάσα δεν πήραν, αλλά τους δημιούργησαν νέες αγωνίες και τους φόρτωσαν με τόνους απαξίωσης! Ο λόγος για τους νοσηλευτές που εργάστηκαν με τα γνωστά vouchers και παραμένουν απλήρωτοι!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμών στους νοσηλευτές του voucher», καταγγέλλει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος καθώς η πληρωμή κάποιων εξ αυτών των ανθρώπων εκκρεμεί από το …2014!

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕ, «το υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας το θεσμό του voucher μέσω του ΕΣΠΑ, από το 2014 μέχρι και σήμερα, απασχολεί εκατοντάδες νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας ως μόνιμη δύναμη των νοσοκομείων και των μονάδων της ΠΦΥ και του ΠΕΔΥ, χωρίς να τους έχει καταβάλει το συμφωνηθέν ποσό της προβλεπόμενης από το πρόγραμμα αποζημίωσης. Σε λίγες μόνον περιπτώσεις οι δικαιούχοι έχουν εισπράξει μόνον το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη θεωρητική τους κατάρτισης των 240 ωρών, ενώ εργάζονται κανονικά στα ορισθέντα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αδιαλείπτως, καταφέρνοντας με δυσκολία να εξασφαλίσουν ακόμα και τα χρήματα που απαιτούνται για την καθημερινή τους μετακίνηση».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ανέργους νοσηλευτές που ημιαπασχολούνται για μια ανάσα ρευστότητας στα σπίτια τους. Η κωλυσιεργία λοιπόν που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Υγείας, «αντιστρατεύεται ευθέως στην έννοια της ηθικής και της δικαιοσύνης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από την Ένωση.

Και ζητούν από τους αρμόδιους να σκύψουν με ευαισθησία πάνω στο φλέγον ζήτημα, αποκαθιστώντας άμεσα το δίκαιο των εκατοντάδων ανέργων συμπολιτών μας.