Ανδρέας Ξανθός: Υπάρχουν τα χρήματα για πληρωμή των εφημεριών και Απριλίου

  • Iatropedia
Συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομίας και Υγείας, Δημήτρη Μάρδα και Ανδρέα Ξανθού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη ώστε να επιλυθούν όλα τα τεχνικά προβλήματα και να αρχίσει -επιτέλους- η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του πρώτου 3μήνου του 2015 αλλά και να δρομολογηθεί η πληρωμή και του Απριλίου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αυτό βεβαίωσε ο Α. Ξανθός στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 49,5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί ολόκληρο. Στη συνέχεια δε, θα υπάρξει και πληρωμή των εφημεριών για το μήνα Απρίλιο.

Στο ερώτημα για τον καταμερισμό των 4500 προσλήψεων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Ξανθός είπε ότι δεν έχει γίνει η ποσόστωση με αποτέλεσμα οι όποιοι διορισμοί να αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις προσλήψεις επικουρικού

προσωπικού (800 γιατροί, 585 νοσηλευτές και 600 άτομα -κυρίως γιατροί- για τις άγονες γραμμές) είπε οτι επιταχύνονται για να μην κλείσουν τμήματα λόγω ελλείψεων του προσωπικού! Αλλά παραδεχτηκε ότι θα πληρώνονται απ τον προϋπολ των νοσοκομείων.