Ανδρέας Μαρτίνης: «Κελαηδάει» και καίει κόσμο…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης ανακοίνωσε ότι από τα έγγραφα που έχει στην διάθεσή του, φαίνεται ότι το οφειλόμενο ποσό του “Ερρίκος Ντυνάν” προς τις τράπεζες ήταν της τάξης των 94,5 εκατ. ευρώ και ότι οι συμβάσεις μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι 19,5 εκατ. ευρώ. Αλλά ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης είχε να πει πολύ περισσότερα...

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 17.000 δωρεάν νοσηλείες στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρονται στη δικογραφία που αισίως έφτασε στο Συμβούλιο Εφετών. Την επιβεβαίωση έκανε χθες ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Μάλιστα, από τις 17.000 δωρεάν νοσηλείες, μόνο 1.700 αφορούν άπορους πολίτες ενώ οι υπόλοιπες είναι είτε αμφισβητούμενες ως προς το μέγεθος «της φτώχειας» είτε εξόφθαλμα παράτυπες καθώς αφορούν επώνυμους συμπολίτες μας.

Αλλά ο κ. Μαρτίνης δεν έμεινε εκεί: Σε ό,τι αφορά την μεταβίβαση μεταβίβαση του νοσοκομείου στην Τράπεζα Πειραιώς, ανέφερε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς λειτουργούς που ευθύνονται.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Ανδρέας Λοβέρδος έσκαψε τον λάκκο του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Άδωνις Γεωργιάδης μάς έριξε μέσα».

Και κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να τον εξετάσουν κατ΄ αντιπαράσταση με τους πολιτικούς που κατονομάζει. Ταυτόχρονα, ο υπόδικος κ. Μαρτίνης εκτίμησε ότι ο κ. Μάκης Βορίδης πιέστηκε να περάσει ως υπουργός Υγείας τροπολογία με την οποία άνοιγε ο δρόμος για μεταβίβαση του νοσοκομείου στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αλλά δεν μέτρησε τα λόγια του κι όταν αναφέρθηκε στο ΣΔΟΕ! Όπως είπε αναφερόμενος σε συγκεκριμένο υπάλληλο, ήταν τιμωρός του, έχοντας την ευθύνη για κάθε φορολογικό έλεγχο του κ. Μαρτίνη, παρότι ο ίδιος διόρισε δύο συγγενείς του στο «Ερρίκος Ντυνάν», έπειτα από επιστολή πολιτικού προσώπου.

Τέλος, αναφέρθηκε στον κ. Αντώνη Σαμαρά, που ως πρωθυπουργός τον παρέπεμψε σε στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος λίγο αργότερα έπαψε να δίνει σημασία στις οχλήσεις του λέγοντας σε κάποιους ότι δεν ασχολείται με …κλέφτες.