Αναζητούνται ιατρικές ευθύνες για τον θάνατο 4χρονου στην Βέροια

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Βέροια μια σειρά γεγονότων είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα να χαθεί ένα ένα 4χρονο αγοράκι. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του InVeria.gr, οι γονείς του 4χρονου παιδιού το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βέροιας με κοιλιακούς πόνους και μετά από 2 – 3 ώρες το παιδί κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει παιδιατρικό τμήμα.

Ωστόσο, η μεταφορά έγινε με ιδιωτικό αυτοκίνητο και όχι με ασθενοφόρο και το παιδί, αφού διακομίσθηκε στο Παπαγεωργίου, έχασε μέσα σε λίγη ώρα την ζωή του.

Οι γονείς σε κατάσταση σοκ ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την αιφνίδια απώλεια του παιδιού τους και όπως όλα δείχνουν ρίχνουν ευθύνες στους γιατρούς στο Νοσοκομείο Βέροιας που πιθανώς δεν αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού.

Για να εντοπιστούν ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του νηπίου θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της διενεργηθείσας νεκροψίας και νεκροτομής. Σύμφωνα με πληροφορίες του InVeria.gr  το παιδί παρουσίασε ειλεό, αλλά αυτό θα το επιβεβαιώσει ή όχι μόνο ο ιατροδικαστής.

Αναφορικά με τις ευθύνες του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Βέροιας εξετάζεται αν και κατά πόσο ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι να εξεταστεί το παιδί και να αποφασιστεί ότι πρέπει να διακομιστεί, αλλά και ο τρόπος διακομιδής (με ΙΧ και όχι με ασθενοφόρο) συνετέλεσαν στον θάνατό του.