Αναστολή στο παραπέντε για τον ΕΟΠΥΥ! Κανονικά γιατροί και ιδιωτικές κλινικές

  • Iatropedia
Για μία εβδομάδα αναστέλλουν τελικώς τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιωτικές κλινικές αλλά και οι συμβεβλημένοι γιατροί (κλινικοί και εργαστηριακοί) μετά από τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι θα λάβουν εντός της εβδομάδας ένα τμήμα των οφειλών.

Κανονικά με πίστωση δηλαδή δωρεάν θα μπορούν τελικά από αύριο να βλέπουν γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Ωστόσο δεν αποκλείεται αν δε δουν το …χρώμα του χρήματος εντός των ημερών να αλλάξουν άποψη και να αποφασίσουν τελικώς να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους. Δηλαδή να δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μόνο με μετρητά.

Η απόφαση ελήφθη μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του. Δραστικά συνέβαλε και η δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις.

Γι αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων «αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την πληρωμή μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.