Αναστολή επίσχεση των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από αύριο Πέμπτη

  • Iatropedia
Αναστέλουν από αύριο την επίσχεση των εργασιών τους προς τον ΕΟΠΥΥ οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί. Η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Δευτέρα και αρχικά είχε λεχθεί ότι θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Αλλά η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πήγε καλά...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με την υπόσχεση ότι θα πληρωθούν σύντομα τις επισκέψεις Μαρτίου 2015 και ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα λάβουν τα χρήματα για τις επισκέψεις Απριλίου και θα εκκαθαριστεί το 2012, αποφάσισαν να σταματήσουν την επίσχεση οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε εδώ την σχετική ανακοίνωση:

Αθήνα 5/8/2015

Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γεν. Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Ι. Βαφιάδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ως αρωγός των θέσεων και προτάσεων της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ καθώς η Ένωση βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και συμφωνήθηκαν τα εξής:

-Ο ΕΟΠΥΥ εντός των επόμενων ημερών θα εξοφλήσει ιατρικές πράξεις και επισκέψεις του μηνός Μαρτίου

-Ο ΕΟΠΥΥ εντός του Σεπτεμβρίου θα αποπληρώσει τις ιατρικές πράξεις του μηνός Απριλίου.

-Θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίησης της παράτασης της σύμβασης των ιατρών μέχρι 30/9/2015

-Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών προ του 2012

-Εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών του έτους 2012

-Εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για σύναψη σύμβασης των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ δίνοντας οριστικό τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των συνεχών παρατάσεων

-Επιβεβαιώθηκε η βούληση του Υπουργού για συμμετοχή της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ στον θεσμικό διάλογο για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και την αντιμετώπισή τους.

-Στους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το νέο μοντέλο στην ΠΦΥ ο ιδιωτικός τομέας και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν συμμετοχή προς όφελος των ασφαλισμένων και του ιατρικού κόσμου

Ο Πρόεδρος της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ Γ. Ελευθερίου δήλωσε:

«Με απόφαση του ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ αποφασίζουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να δωθεί ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Σε περίπτωση υπαναχώρηση η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου σε δυναμικές κινητοποιήσεις τα μέλη της από 1 Σεπτεμβρίου.»

Η ΈΝΙ – ΕΟΠΥΥ ζητά την εφαρμογή του Νόμου περί αυτόματης καταβολής των εισφορών Υγείας στον ΕΟΠΥ και ΚΑΛΕΙ τα ασφαλιστικά ταμεία και το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην αποπληρωμή των οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ ύψους 1,4 Δις, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός να επιτελέσει το έργο του, να εξυπηρετεί τους σφαλισμένους και να αποπληρώνει κανονικά το σύνολο των παρόχων του.»

Για το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου Χρ. Παπασιδέρης