Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

  • Iatropedia
Κανονικά και δωρεάν θα μπορούν να παίρνουν από αύριο Παρασκευή, τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων, καθώς οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά και της Αχαΐας, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Φαρμακοποιοί που εδώ και μέρες δεν δίνουν με πίστωση, φάρμακα, σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο, ικανοποιήθηκαν, από την προώθηση νομοσχεδίου, από το Υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο ρυθμίζονται τα χρέη προς τον κλάδο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ταυτόχρονα με την ίδια νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση τους επιλύει το πρόβλημα της έγκαιρης αποπληρωμής των οφειλών στο μέλλον, καθώς για όποια συνταγή εκτελούν δια του ΕΟΠΥΥ, θα αποπληρώνεται το αργότερο έως τις 14 του μήνα. Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε στους φαρμακοποιούς εκπτώσεις στα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα πωλούν έως και 5% μέσω των φαρμακαποθηκών.

Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ότι για τις συγκεκριμένες κυβερνητικές ρυθμίσεις, ενημέρωσε τον πρόεδρο φαρμακευτικού συλλόγου της Αττικής, ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Χαρακτηριστικό δείγμα, της αγωνίας της κυβέρνησης, να κλείσει άμεσα το μέτωπο με τους φαρμακοποιούς.