Ανάσα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς: Μέχρι 27/3 θα πληρωθούν οι εφημερίες Ιανουαρίου

γιατροι εφημεριες
Θετικά είναι τα ...σημεία των καιρών για τους νοσοκομειακούς γιατρούς που περιμένουν με αγωνία την πληρωμή των εφημεριών Ιανουαρίου για να συμπληρώσουν τους πενιχρούς μισθούς τους. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, φαίνεται ότι "άνοιξε" τους προϋπολογισμούς.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το κονδύλι για τις εφημερίες του πρώτου 3μηνου του έτους είναι ήδη διαθέσιμο και εναπόκειται στα λογιστήρια και τις διοικήσεις των νοσοκομείων για να λάβουν οι γιατροί εν ευθέτω χρόνω τα χρήματά τους.

Αν αυτό συμβεί όντως στις 27 Μαρτίου, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα, αυτό θα είναι ένα καλό νέο καθώς πριν από λίγο καιρό έλαβαν και τις εφημερίες Δεκεμβρίου οι οποίες -ως γνωστόν- πληρώνονται κάθε χρόνο με καθυστέρηση από τον προϋπολογισμό του νέους έτους.

Το φετινό ετήσιο κονδύλι για τις εφημερίες είναι ίδιο με της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή 216,8 εκατ. ευρώ και έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας σχεδόν στο σύνολό του. Σε όποια λογιστήρια νοσοκομείων μάλιστα έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες, σύντομα μπορούν να εκταμιευτούν και τα χρήματα για τις εφημερίες Μαρτίου και αυτό θα είναι κάτι καλό εν αναμονή του Πάσχα.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends