Ανακρίβειες και ψέματα «βλέπουν» οι διοικητές στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Καμία γραπτή αναφορά ασθενούς ή συνοδού για κλοπές και ξυλοδαρμούς στο Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν υπάρχει, ενώ τρωκτικά και λοιπά προβλήματα έχουν ήδη αντιμετωπιστεί από την διοικήτρια στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Με αναλυτικές αναφορές στα πραγματικά γεγονότα, προσπαθούν να αντικρούσουν φωτογραφίες και στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων...

Διαβάστε την απάντηση από την διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου:

Σε απάντηση του αρ. 3598/27-9-2015 Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ,  σας γνωρίζουμε ότι το κείμενο που αφορά το Νοσοκομείο Καρπενησίου, περιέχει  ανακρίβειες και ψέματα.

Δεν υπάρχει γραπτή ή προφορική αναφορά ή καταγγελία από πολίτη ή ασθενή ή από το προσωπικό για φασαρία, ξυλοδαρμό και δεν έχουν καταγραφεί κλοπές σε υλικά και πορτοφόλια ασθενών. Όλα αυτά είναι συκοφαντίες, φαντασιώσεις και επιζητούμενα των καταγγελλόντων και θα πάρουν την απάντηση τους δια της νομίμου οδού.

Το ότι είναι ξέφραγο αμπέλι τα 30 μέτρα της εξωτερικής πρόσοψης του κτιρίου είναι γεγονός, αφού το 2012 γκρεμίστηκε το θυρωρείο, ο μαντρότοιχος και η πόρτα και μέχρι την αποπεράτωση του νέου κτιρίου τον 1/2015 δεν φρόντισαν οι τότε διοικούντες και κυβερνώντες να το αποκαταστήσουν, όπως το έχουμε προβλέψει και θα το κάνει η τωρινή διοίκηση.

Που ήταν τότε οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, γιατί δεν το κατήγγειλαν;

Θα πρέπει όμως να τους ενημερώσουμε επίσης, ότι προβλήματα στην  φύλαξη  υπήρχαν εδώ και χρόνια. Οι καταγγέλλοντες δεν το γνώριζαν, γιατί τότε δεν διαμαρτύρονταν;;

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η κατάσταση αυτή ήταν δεδομένη και κανείς δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει.

Είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε  μετά το δελτίο τύπου με τα ετήσια πεπραγμένα της διοίκησης;

Σε κάποιους όμως δεν άρεσαν τα επιτεύγματα της διοίκησης, διότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατορθώσαμε και ομαλοποιήσαμε μια κατάσταση με πολλά προβλήματα.

Να ενημερώσουμε λοιπόν την ΠΟΕΔΗΝ ότι σήμερα με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ., συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ., προχωράμε στην οριστική επίλυση και αυτού του χρόνιου προβλήματος, που μας άφησαν οι παρελθούσες διοικήσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι μαζί μας και συνεχίζουμε.

Εμείς είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελούμε με την συνεργασία όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού και θα συνεχίσουμε καθημερινά να δίνουμε τον αγώνα για τη δημόσια περίθαλψη.

Ο Διοικητής                 Ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ               Το μέλος

Κουταλιανός Στ.                Οικονόμου Ξεν.                     Μπακόλας Κων.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση από την διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς:

ΣΧΕΤ: Το από 27-09-2017 σε ηλεκτρονική μορφή δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

Προς απάντηση των αναφερομένων στο ηλεκτρονικό δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την κατάσταση των πλυντηριών και την εμφάνιση τρωκτικών στους χώρους του Γ. Ν. Κιλκίς και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας κάνουμε γνωστό τα εξής :

1.Με την ανάληψη καθηκόντων ως Διοικήτρια στο νοσοκομείο προχωρήσαμε άμεσα στην υπογραφή σύμβασης με εταιρεία απεντόμωσης , μυοκτονίας και οφιοαπώθησης. Μετά την εμφάνιση τρωκτικού και την αυτοψία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας έγινε έγγραφο προς την ανάδοχο εταιρεία από την οποία ζητούνται εξηγήσεις για την μη αποτελεσματική αντιμετώπιση του έργου όπως αναφέρεται στην προσφορά της  και ότι θα εξεταστεί από μέρους μας η επιβολή προστίμου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία καθώς θεωρούμε ότι είναι υπεύθυνοι για την καλή εκτέλεση της σύμβασης.

Οι ενέργειες που προβήκαμε ήταν η μυοκτονία και απολύμανση της αποθήκης  της Ορθοπεδικής και τοποθετήθηκαν επιπλέον δολωματικοί σταθμοί από την εταιρεία. Η επιτροπή λοιμώξεων και η Διοίκηση ήταν σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο  εστάλησαν και οι γραπτές οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση του συμβάντος και τα μέτρα πρόληψης που έπρεπε να ληφθούν για την μετάδοση νοσημάτων από τρωκτικά. Επιπλέον δόθηκε άμεσα εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία και το γραφείο Επιστασίας για την υλοποίηση των μέτρων που προτείνονται στην έκθεση αυτοψίας και συγκεκριμένα : α) Έχει γίνει προμήθεια αεροστόπ πόρτας και η τοποθέτησή τους είναι άμεση.  Έγινε σύσταση στο προσωπικό να παραμένουν οι εξωτερικές θύρες κλειστές και

β)  Έγινε έλεγχος όλων των αγωγών αποχέτευσης εντός και εκτός του Νοσοκομείου και έχουν τοποθετηθεί σχάρες σε πατοσίφωνα μπάνιου.  Παράλληλα έγινε αίτηση για προμήθεια επιπλέον σχαρών για μελλοντική χρήση.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχει ορισθεί η διενέργεια Προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των εμπλεκομένων υπάλληλων για ελλιπή άσκηση καθηκόντων.

2. Σχετικά με την ρωγμή που παρατηρήθηκε σε σημείο του σπειρώματος του  σωλήνα ατμού των πλυντηρίων, στις 07-09-2017 σύμφωνα με την αναφορά της Τεχνικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων στα πλυντήρια, ο πλύντης που εργαζόταν εκείνη την στιγμή έκλεισε άμεσα την βάνα ατμού και η βλάβη επισκευάστηκε από τους τεχνικούς του νοσοκομείου άμεσα και συνεχίστηκε η λειτουργία των πλυντηρίων

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που λήφθηκε στη 22η συν/29-08-2017      (δηλαδή πριν από την ημερομηνία της βλάβης ) εγκρίθηκε η ανάθεση της πλύσης του ιματισμού σε εταιρεία και προβήκαμε με την αιθμ πρωτ: 7269/14-09-2017 πρόσκληση στην ανάδειξης μειοδότη για πλύση του ιματισμού.

Σχετικά με το έργο της Διοίκησης επιγραμματικά αναφέρουμε:

1.      Σύνδεση του Νοσοκομείου με το φυσικό αέριο από τον Απρίλιο του 2017, ένα έργο το οποίο κωλυσιεργούσε τουλάχιστον 3 χρόνια με αποτέλεσμα να λειτούργει μόνο ένα μικρό μέρος από τον εξοπλισμό των μαγειρείων γιατί οι προδιαγραφές τους ήταν να λειτουργούν με φυσικό αέριο

2.      Αύξηση του προϋπολογισμού του νοσοκομείου πάνω από 40%( από 2.683.658 σε 4.168.658 για το οικονομικό έτος 2016, ενώ για το έτος 2017 ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.940.000, ο οποίος αυξήθηκε πρόσφατα κατά 440.000 ευρώ

3.      Η αύξηση των οικονομικών πόρων συνετέλεσε στη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών μας, καθώς δεν παρατηρήθηκε καμία έλλειψη υλικών και έγινε προμήθεια κλιματιστικών, υπολογιστών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, εξοπλισμού μαγειρείων και υλοποίηση εργασιών συντήρησης. Επίσης  εξοφλήθηκαν οφειλόμενες εφημερίες ιατρών από το 2014 και υπερωριών εξαιρέσιμων προσωπικού από το 2015, και γίνεται άμεση η εξόφληση των εφημεριών, υπερωριών προς το προσωπικό

4.      Προχωρήσαμε και στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού φύλαξης με συμβάσεις εργασίας που δεν υπήρχε πριν στο νοσοκομείο.

5.      Πρόσληψη προσωπικού : Προσλήφθηκαν επτά ιατροί του ΕΣΥ , και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του συμβουλίου κρίσης άλλων τριών ιατρών και αναμένεται το ΦΕΚ του διορισμού τους, πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων επτά ιατρών ΕΣΥ μέχρι το τέλος του έτους και επίσης προσλήφθηκαν εννέα επικουρικοί ιατροί .Επίσης έχει προσληφθεί μόνιμο και επικουρικό προσωπικό διοικητικού και λοιπών ειδικοτήτων 29 υπαλλήλων.

6.      Εγκρίθηκε από την Διαχειριστική Αρχή του Interegg η υποβολή πρότασης του  ( IPA SHIELD 2) και πρόκειται να αρχίσουν μέσα στον Οκτώβριο οι διαδικασίες προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τοποθέτηση κονσόλων ιατρικών αερίων συνολικού π/υ  990.523 ευρώ, ενώ αναμένεται η έγκριση της 2ης πρότασης που υποβάλαμε και αφορά ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Επίσης θα αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 70.000ευρω.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥ