Άμεσες παρεμβάσεις για τα προβλήματα των ΑμεΑ

  • Iatropedia
Ιδιαίτερη ευαισθησία για τα προβλήματα των ΑμεΑ και αποφασιστικότητα για την επίλυσή τους θα δείξει, όπως είναι αναμενόμενο, ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως ανέφερε σήμερα ο νέος υπουργός Υγείας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό «η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση αποτελούν κρίσιμους πυλώνες ασφάλειας ή ανασφάλειας, βεβαιότητας ή αβεβαιότητας, ισότητας ή ανισότητας στους πολίτες, ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού, στοχεύει στο θεσμικό επαναπροσδιορισμό ενός γηρασμένου πια συστήματος,-το οποίο βέβαια προσέφερε υπηρεσίες,- όμως αναμφισβήτητα χρειάζεται σημαντική «αιμοδότηση» στελεχιακού δυναμικού, ποιότητα και αποτελεσματική διαχείριση».

Έχει πολλές φορές ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες η πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες παίρνοντας χρήματα από άλλους τομείς, όπως είναι η φαρμακοβιομηχανία. Μένει να το δούμε να γίνεται με τρόπο που να μην αδικεί κανέναν εμπλεκόμενο στην Υγεία!