Αμαλιάδα: Συλλαλητήριο για την στήριξη του νοσοκομείου Πύργου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στις επάλξεις θα βρίσκονται στις 11 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι της Αμαλιάδας για να αποτρέψουν την υποβάθμιση του νοσοκομείου Πύργου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι κάτοικοι ζητούν αντιθέτως ενίσχυσή του νοσοκομείου για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής στη βόρεια Ηλεία. Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν για το θέμα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη μετά τις 11 το πρωί, όπου πιθανότατα θα κλείσει και η αγορά την ίδια ώρα, για να υποστηρίξουν όλοι τον αγώνα που δίνει η τοπική κοινωνία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Βασίλης Μιχαλόπουλος, «είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε το λαό της πόλης και της Ηλείας πως το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπως και πολλά άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Οι μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές, το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση, προβλέπουν μέτρα που υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία, το δικό μας νοσοκομείο και ως στόχο έχουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η υποτυπώδης λειτουργία του να φτάσει μέχρι και το κλείσιμο των δομών του. Η έλλειψη προσωπικού, κυρίως ιατρικού, αλλά και νοσηλευτικού και παραϊατρικού είναι τεράστια και παίζει σημαντικό ρόλο όχι στην εύρυθμη λειτουργία του αλλά ακόμα και στην υποτυπώδη». Αναφέρθηκε στις ελλείψεις και στις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί χωρίς στην ουσία να υπάρξει λύση και σχολιάζοντας την πρόταση του νέου υγειονομικού χάρτη είπε: «Δεν μπορεί ένα τέτοιο νοσοκομείο να μην έχει τμήμα επειγόντων περιστατικών, δεν μπορεί να μην έχει ορθοπεδική κλινική και ιατρείο, μαιευτική κλινική και ιατρείο, να μην προβλέπεται θέση παιδιάτρου, να προβλέπεται η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από το νοσοκομείο και όχι από ξεχωριστή μονάδα του ΠΕΔΥ, όπως γίνεται αντίστοιχα στον Πύργο. Είναι σαφής η κατεύθυνση της πολιτικής που υποβαθμίζει την δημόσια υγεία και αναδεικνύει την ιδιωτική υγεία. Φτάνει πια, εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε συνέχεια στο δρόμο απέναντι τους να αναδεικνύουμε και να παλεύουμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχει ιστορία, παρόν και μέλλον, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν».