«‘Αλμα Ζωής» και κλινική ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κάθε χρόνο περίπου 140.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους λόγω του καρκίνου του μαστού, ενώ μόνο στη χώρα μας καταγράφονται περίπου 6.000 ετησίως νέα περιστατικά γυναικών με αυτή τη μορφή καρκίνου. Ωστόσο, ο καρκίνος του μαστού δεν είναι αήττητος. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

 

Στο πλαίσιο του Οκτωβρίου – Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, η μεγαλύτερη Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική στη Βόρεια Ελλάδα και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης ένωσαν για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από την ασθένεια που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες.

Ηands On

Η δράση “Ηands On” πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα 2 έως 6 Οκτωβρίου 2017 και αφορούσε τη δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από έμπειρη ιατρική ομάδα της Κλινικής . Παράλληλα, η Κλινική θα προχωρήσει σε δωρεάν απεικονιστικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία ή/και υπέρηχος μαστού), σε όσες από τις συγκεκριμένες γυναίκες κρίθηκε αναγκαίος ο περαιτέρω έλεγχος.