Άλλο ένα θύμα των δραματικών ελλείψεων στην Υγεία: Νεκρός έξω από κλειστό Κέντρο Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο άτυχος άντρας ένιωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Έψαξε απεγνωσμένα για Κέντρο Υγείας αλλά όταν το βρήκε ήταν κλειστό! Τελικά ο 42χρονος ξεψύχησε αβοήθητος στην Εθνική Οδό.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, ο άτυχος άνδρας που ταξίδευε μόνος του με προορισμό την Καρδίτσα. Όταν  ένιωσε αδιαθεσία, μπήκε στα Καμένα Βούρλα αναζητώντας το Κέντρο Υγείας… Αλλά όταν έφτασε στη διασταύρωση προς Καινούριο όπου βρίσκεται το κλειστό Κέντρο Υγείας – «φάντασμα» όπως το έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα η ΠΟΕΔΗΝ –σταμάτησε διερχόμενο οδηγό ζητώντας βοήθεια… Ο τελευταίος κάλεσε άμεσα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν όμως έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο ο 42χρονος ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια το ασθενοφόρο ξεκίνησε για το Νοσοκομείο Λαμίας την ίδια ώρα που γινόντουσαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν στην ζωή αλλά χωρίς να τα καταφέρουν. Ο 42χρονος κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο παρά τις προσπάθειες των διασωστών φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη λειτουργίας του «σύγχρονου» ΚΥ που είχε εγκαινιάσει το 2009 ο Αβραμόπουλος…

ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει αναδείξει το πρόβλημα με πολλές καταγγελίες της σε μία εκ των οποίων ανέφερε για το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας: «Με τη λειτουργία του θα εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες που τώρα είναι αναγκασμένοι να διακομίζονται στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Κινδυνεύει η ζωή των εκτάκτων περιστατικών λόγω καθυστερήσεων στις διακομιδές».

Αντίστοιχη δραματική έκκληση είχε κάνει πριν από μερικές ημέρες και ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος ήλπιζε «ότι κάποιοι υπεύθυνοι θα συγκινηθούν για να δώσουν λύσεις» θεωρώντας «τραγικό το ΚΥ Καμένων Βούρλων να είναι ερμητικά κλειστό».