Αλλάζουν όλα στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι προτείνει η ειδική επιτροπή στον Άδωνι

  • Iatropedia
Ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων σε Κέντρα Υγείας, πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ καθώς και περιφερειακά ιατρεία φέρνει η πρόταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Στα χέρια Άδωνι σήμερα το σχέδιο

Πρόσβαση των ασθενών σε εξειδικευμένες υπηρεσίες νοσοκομείων μόνο με παραπεμπτικό, γιατροί πλήρους απασχόλησης στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ με 8ωρο αλλά και δικαίωμα στο δημόσιο σύστημα να συνάπτει συμβάσεις με ιδιώτες σε περίπτωση που υπάρχουν κενά σε ιατρικές ειδικότητες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο- πρόταση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που θα παραδοθεί σήμερα στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη και παρουσιάζει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το σχέδιο που προτείνεται δημιουργεί νέα δεδομένα στην περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων αλλά και νέες συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς που θα εργάζονται στο σύστημα.

Και αυτό διότι προτείνεται ένα ενιαίο μοντέλο απασχόλησης που είτε θα επιτρέπει σε όλους να έχουν ιδιωτικό ιατρείο μεταξύ αυτών και στους γιατρούς των κέντρων υγείας είτε θα πρέπει να απαγορευθεί ρητώς σε όλους να ασκούν και ιδιωτικό έργο. Γεγονός που σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Επίσης όπως δημοσιεύει η εφημερίδα η επιστημονική επιτροπή που ανέλαβε μετά από εντολή του υπουργού υγείας να συνθέσει το σχέδιο για την ΠΦΥ, συνιστά μεταξύ άλλων να μπορεί το δημόσιο να συνάπτει ειδικά συμβόλαια ιδιωτικού δικαίου με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσα στα κέντρα υγείας και τις δημόσιες δομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Οι γιατροί, ένα συνέδριο στην Καλαμάτα και οι «ύποπτες συναντήσεις»

Νέος γιατρός του μνημονίου το …ίντερνετ! Στην αυτοδιάγνωση οι Έλληνες λόγω φτώχιας

Έρχονται μπλόκα και μηνύσεις των ιδιωτικών κλινικών κατά ΕΟΠΥΥ!

Νέες τιμές ορίσθηκαν στα φάρμακα! Ποιοι χάνουν ποιοι κερδίζουν